Pronađena CRNA KUTIJA filipinskog aviona: Pilot promašio pistu, poginulo 50 ljudi

U avionu se nalazilo 96 ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Filipinske vlasti pronašle su neoštećenu crnu kutiju iz aviona filipinskog vojnog vazduhoplovstva koji se srušio u nedelju, usmrtivši više 50 ljudi, potvrdile su vojne vlasti.

Pilot koji je komandovao letelicom i imao nekoliko godina iskustva na letenju avionom Lokid C-130 Herkules, je među onima koji su poginuli u nesreći na ostrvu Džolo, rekao je komandant vojnih snaga general Sirilito Sobejana novinarima, prenosi Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je saopštio da je crna kutija pronađena u ponedeljak i da istražitelji treba da preslušaju razgovore pilota i posade vođene pre pada aviona.

– Razgovarao sam sa preživelima. Pilot je promašio pistu, pokušao je da povrati kontrolu nad letelicom, ali nije uspeo. Desno krilo aviona udarilo je u drvo – naveo je filipinski vojni zavničnik.

Sobejana je rekao i da niko nije iskočio iz letelice pre nego što se srušila. Ranije su neki svedoci navodili da su pojedini od putnika pokušali da iskoče pre nego što se avion srušio na zemlju.

On je naveo da je prednji deo aviona pri udaru bio presečen i da su neki od vojnika iskoristili taj otvor da pobegnu, ali oni koji su izgubili svest, nisu uspeli da izađu pre nego što je na letelici izbio požar.

Transportni avion Lokid C-130 Herkules je u nedelju trasportovao vojnike, od koji je većina tek stupila u vojsku, u provinciju Sulu na vojnu obuku.

Ministar odbrane Filipina Delfin Lorenzana je potvrdio da su svi putnici bili pripadnici vojske koji su služili na aerodromu Lagindingan, udaljenom oko 460 kilometara severositočno od mesta nesreće.

U avionu se nalazilo 96 ljudi, uključujući tri pilota i pet članova posade, a prema podacima od ponedeljka broj poginulih u ovoj nesreći popeo se na 52, uključujući tri civila na terenu, nakon što su dva od 49 vojnika povređenih u nesreći podlegla povredama, potvrdilo je ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar