“Strahovali smo od NAJGOREG”: Nišlijka ukrala telefon i novac od devojke s invaliditetom pa je odvela

Otac devojke Goran P. kaže da se kradljivica najverovatnije smišljeno, nedelju dana ranije, upoznala sa njegovom ćerkom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Pixabay/rubberduck1951,Wikipedia

Nišlijka J. M. T. (35) ukrala je 30. juna od 26-godišnje devojke sa invaliditetom K. P. mobilni telefon i pet hiljada dinara i odvela je sa sobom, što je uznemirilo njenu porodicu koja je nestanak prijavila policiji. Na noge su se digli i prodavci sa Bulevarske pijace, odakle je devojka odvedena, nakon što su primetili da joj je na tezgi ostala torba sa čajevima koje je prodavala. Oni su o nestanku devojčice obavestili oca koji se obratio policiji, ali se na sreću ona nepovređena vratila kući nakon 14-časovne potrage.

Otac devojke Goran P. kaže da se kradljivica najverovatnije smišljeno, nedelju dana ranije, upoznala sa njegovom ćerkom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– One su se prvi put srele u niškom Domu zdravlja, razgovarale su, pa joj je, pretpostavljam, moja ćerka tada kazala da radi na Bulevarskoj pijaci. Kako sam čuo od prodavaca, ta žena je tog jutra došla na pijacu, čak se poljubila sa njom pre nego što su zajedno otišle. Tek kada se ćerka vratila, saznao sam da joj je iz tašne uzela mobilni telefon i hiljadu dinara, a zatim zatražila da odu do naše kuće gde joj je predala još četiri hiljade, navodno na zajam.

Nakon toga ju je vodila po gradu, uzimale su taksi, u jednom kafiću pridružio im se i neki muškarac da bi je na kraju odveli do naselja Durlan. Ćerka je kući došla oko ponoći, ni ja ne znam kako, mnogo smo se zabrinuli jer je sa njom lako manipulisati, strahovali smo od najgoreg – priča uznemireni Nišlija.

Kaže da je srećan što je kradljivica brzo uhvaćena, jer joj to nije prvi put, te da nikome ne bi poželeo ono što je njegova porodica prošla dok im se ćerka nije vratila.

– Vratili smo se iz policije kući, ćerka je dala izjavu nakon čega je zamolila da sa majkom ode do pijace da uzme stvari koje su joj tamo ostale kada je odvedena. Tamo su zatekle tu ženu, moja ćerka je prepoznala i pokazala supruzi na nju. Srećom tu je bio komunalni policajac koji je bio upoznat sa ovim događajem, prišao joj je i legitimisao je. Odmah je pozvao policijsku patrolu i oni su je priveli u Policijsku stanicu. Tek tada smo se smirili, nismo mogli da spavamo, bojali smo se da ona ponovo ne priđe našoj ćerki – rekao je Goran P.

Niška policija je saopštila da će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva podneti krivičnu prijavu protiv tridesetpetogodišnje Nišlijke zbog sumnje da je izvršila tešku krađu iskorišćavanjem bespomoćnosti ili drugog teškog stanja nekog lica.

– Sumnja se da je ona 30. juna od 26-odišnje devojke sa invaliditetom oduzela mobilni telefon, a potom joj upućivala pretnje i zahtevala da joj donese novac što je oštećena i učinila. Policija je pronašla mobilni telefon i vratila vlasnici – navela je policija.

BONUS VIDEO:Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar