Dobar način da se REŠITE ustajalog mirisa: Četiri jednostavna trika da odeća u ormanu UVEK miriše lepo

Stručnjaci su objasnili kako da neugodan miris iz odeće postane prošlost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wirestock

Sigurno vam se dešava da čak i kad operete stvari omekšivačem, posle nekog vremena ugodan miris iz odeće nestane.

Isto tako, ako vam odeća dugo stoji u ormaru i ne nosite je, verovatno će se vremenom stvoriti neprijatan i ustajali miris unutar nje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako osećate da se neprijatan miris širi kada otvorite ormar, postoje neki trikovi koji će vam pomoći da vam odeća uvek lepo miriše, bez obzira koliko dugo stoji na istom mestu.

Koristite esencijalna ulja

Stručnjak za toksine u prirodi Tonja Haris savetuje da u posudu stavite pola kašičice sode bikarbone i nekoliko kapi esencijalnog ulja po izboru.

– Jednostavno protresite posudu jednom nedeljno kako biste osvežili miris i sposobnost sode bikarbone da upija smrad – objašnjava ona.

Foto: Freepik/drobotdean

Takođe možete staviti nekoliko kapi esencijalnog ulja na maramicu i ubaciti je u ormar, nakon čega će se prijatan miris raširiti svuda po ormanu.

Koristite komad sapuna

Ugodan miris odeće možete dobiti i tako što ćete parče sapuna staviti među odeću u ormanu. Birajte sapune koji imaju jači miris, kako bi on što duže trajao. Savet je da sapun prethodno zamotate u papir kako kasnije ne biste morali da skupljate komadiće sapuna po ormanu.

Napravite vrećicu s lavandom

Vrećicu sa lavandom možete da kupite na pijaci, ali možete i sami da je napravite. Sve što vam je potrebno jeste malo tkanine, pirinča i suvih pupoljaka lavande. Možete da sašijete vrećice ili da ih vežete kanapčićem nakon što ih ispunite lavandom. Miris lavande će upiti u vašu odeću.

Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Ostavljajte cipele izvan ormara

Verovatno ovo retko kada radite, ali možda postoje situacije u kojima svoju obuću odlažete u orman. To nikako nije dobra ideja, jer će se neprijatan miris patika raširiti po ormanu i ući u vašu odeću, zbog čega ona neće mirisati lepo.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar