Zbog njih usne ne izgledaju LEPO: Četiri greške koje pravite prilikom nanošenja tečnog karmina (VIDEO)

Proverite da li pravite neku od ovih grešaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/nakaridore

Šminkanje ponekad može biti zahtevno, pogotovo ako ste početnik.

Međutim, sve se da ispraviti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Karmin je definitivno nezaobilazan kad je u pitanju celopkupni izgled.

Ali, ponekad pravimo neke greške prilikom nanošenja istog, zbog čega on vrlo brzo nestane sa naših usana.

1. Stavljate tečni karmin na suve usne

Ukoliko su vam usne veoma suve, ne bi trebalo direktno na njih da stavljate karmin. Kao posledicu ćete imati karmin koji se nije lepo razmazao i koji je postao lepljiv. Takođe, posle samo nekog vremena njega više neće biti na vašim usnama.

Foto: Innocenti / ImageSource / Profimedia

Ako su vam usne suve, najpre namažite malo vazelina na njih, pa čistom cetkicom za zube pređite nekoliko puta preko usana i na kraju prebrišite maramicom. Tek onda su vaše usne hidrirane i spremne za nanošenje karmina.

2. Crtanje asimetričnog oblika

Ako samo nanosite karmin, bez prethodnog oblikovanja usana, grešite. Oblik usana će biti potpuno nepravilan, a linije neće biti precizne. Umesto toga, iscrtajte oblik usana pomoću olovke za usne, pa tek onda nanesite karmin.

3. Razmazivanje karmina odmah nakon nanošenja

Verovatno je prva stvar koju uradite nakon nanošenja karmina razmazivanje istog trljanjem usne jednu o drugu. To je velika greška jer bi prvo trebalo da sačekate da se isti osuši, kako bi kompletan rezulat bio što bolji.

Pogledajte video:

 

4. Nanošenje velike količine karmina

Ako nanesete veliku količinu karmina na usne, on će ubrzo početi da se kruni. Isto tako, sve što je prenatrpano jednostavno ne može da izgleda lepo. Pokušajte da nanesete karmin samo na rubove usana, a onda prstima ga utapkajte na ostalim delovima istih.

5. Uklanjanje karmina

Verovatno jako stiskate usne pomoću maramice kako biste skinuli karmin. Onda kad vidite da ne uspevate, pokušavate još jače. Bolje je da prestanete jer time nećete ništa postići, osim što ćete iziritirati usne. Umesto toga, savet je da nanesete malo vazelina i da sačekate da upije u usne. Tek onda možete da probate da skinete karmin pomoću vlažne maramice.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar