Vučić o preseljenju ambasade u Jerusalim: Interesi su se promenili kada su priznali nezavisnost Kosova

Danas ističe rok za preseljenje ambasade u Jeruslalim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na pitanje da li će biti preseljena ambasada Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim, da je Izrael u međuvremenu priznao nezavisnost Kosova i da ćemo postupiti u skladu sa interesima Srbije, koji su promenjeni od trenutka priznanja Kosova od strane Izraela.

– Mi smo imali dogovore, a ja sam imao i razgovor sa izraleskim premijerom i jasno sam mu rekao da nisam potpisao zajednički dokument sa Albancima i Amerikancima već samo sa Amerikancima, a to se ticalo i odnosa Izraela prema nama – rekao je Vučić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

S obzirom da danas ističe rok za preseljenje ambasade u Jeruslalim, predviđen Vašingtonskim sporazumom, Vučić kaže da je Izrael u međuvremenu priznao Kosovo, kao i da mi razgovaramo o tome i sa Amerikancima.

– I nemojte da se sekirate za poziciju Srbje. Mi ćemo u skladu i sa međunarodnim javnim pravom, ali i sa interesima Srbije, a ti interesi su promenjeni od trenutka kada je Izreal prinao nezavisnost Kosova donositi odluke u budućnosti, poštujući prijateljstvo sa Izraelom, ali i poštujući i sebe. Ne možete da nam kažete – mi s,o priznali nezavisnost na delu vaše teritorije, a vi ajde izvolite zato što vas pritiskaju oni koji su i nas pritiskali, pa uradite to isto…- kazao je Vučić.

Predsednik ističe da tu logiku ne prihvata, pošto je predsednik suverene i nezavisne Srbije i da je njegov posao da štiti interese Srbije i srpskog naroda.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar