Samo TRI stvari, koje već imate u kući, su dovoljne da vaša STOPALA budu lepa i negovana

Uštedite i novac i vreme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/jcomp

Sandale, japanke, papuče…

Samo neka je što otvorenije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Žene uglavnom ovako razmišljaju tokom letnjih dana.

I da, to je potpuno logično ukoliko uzmemo u obzir temperature.

Međutim, ne treba da zaboravimo da to podrazumeva da će naša stopala biti vidljiva svima, a ukoliko smo ih tokom zime zanemarili, velika je verovatnoća da će njihova koža tokom proleća i leta suva i tvrda, a pete pune pukotina.

To, priznaćete, baš i nije za pohvalu.

Pedikir je, naravno, odlično rešenje, ali ukoliko odlučite da uštedite novac, ili postanete “sam svoj majstor”, trebalo bi da znate da kožu stopala možete da omekšate i kod kuće u lavoru.

Foto: Freepik/freepik

Isprobajte ovaj krajnje jednostavan, a delotvoran “recept”.

Potrebne su vam samo tri stvari koje, verovatno, već imate kod kuće.

Potrebno vam je:

– 2-4 šoljice mleka
– šaka sode bikarbone
– veliki lavor (dovoljno veliki da u njega istovremeno stanu obe noge)

Foto: Freepik/valuavitaly

Mleko zagrejte i pazite na to da ne bude pretoplo. U zavisnosti od veličine lavora, veličine vaših stopala i od toga koliko mleka imate kod kuće, iskoristite od dve do četiri šoljice. Sipajte mleko u lavor. Važno je da je lavor toliko veliki da oba stopala istovremeno stanu u njega i da mogu sa svih strana da budu potpuno uronjena u tečnost. Prste umačite u mleko oko pet minuta, a zatim uzmite sodu bikarbone u lagano pospite kupku. Pomoću stopala izmešajte sodu bikarbonu u mešavinu. Na delovima gde je tvrđa ili deblja, a posebno donji deo peta i područje ispod prstiju, kožu posebno natopite. A nemojte zaboraviti da potopite i gornji deo stopala i zglobove (možete i da ih masirate tečnošću). Ovo su delovi stopala koji se najviše vide kada nosite sandale ili japanke. Kada stopala budete dovoljno istrljali, zavalite se udobno u fotelju i uključite TV dok se stopala opuštaju. Nakon nekog vremena, noge operite toplom vodom i dobro ih osušite. Trebalo bi da odmah primetite da vaša stopala izgledaju negovanije i podmlađeno. Ova kombinacija sastojaka deluje, jer se isti međusobno nadopunjuju. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu, a soda bikarbona ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu nakon što ona omekša.



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar