OBJEKTIV SAZNAJE

Pune ruke posla! Srbi MASOVNO ugrađuju protezu za polni organ: Urolog za Objektiv otkrio CENU užitka

Dr Aleksandar Milošević navodi za Objektiv da dnevno ubaci više od deset implantata u polne organe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Milovanovic

I zostanak erekcije je u poslednje vreme glavni problem sa kojim se suočavaju sredovečni muškarci, zbog čega, kako za Objektiv navodi urolog dr Aleksandar Milošević, samo u jednom danu kroz njegovu ordinaciju prođe više od deset pacijenata koji se odluče ni manje ni više nego za ugradnju silikonske proteze u penis.

– Samo do podneva sam uradio četiri takve intervencije. Ugradnja proteze radi se muškarcima koji su izgubili erekciju, kada je tretman lekovima bezuspešan ili se ne preporučuje jer može biti opasan po život. Takođe, i kada se proceni da regenerativno lečenje, odnosno obrađivanje sopstvene krvi, neće dati očekivane rezultate – objašnjava urolog.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

OD 350 EVRA PA NAVIŠE

Međutim, za ovu intervenciju, kako navodi naš sagovornik, odlučuju se i mlađi muškarci koji žele da prošire svoj polni organ ili da ga podebljaju.

– Mnogi nisu zadovoljni svojom alatkom. Medicina je napredovala, zašto ne učiniti nekoga srećnim ako već može da bude srećan? Ugradnjom silikonske proteze penis se povećava za jedan do dva centimetra i isto toliko se i proširi. Intimni odnos je lepši i pre dolazi do zadovoljavanja oba partnera. Cena se kreće od 350 evra pa naviše, a zavisi od veličine, širine i materijala – navodi naš sagovornik.

BEZ ODNOSA MESEC DANA

On navodi da se žene pre odlučuju na povećanje grudi nego muškarci na ugradnju implantata u penis, iako je proces oporavka kod pripadnica nežnijeg pola mnogo teži i sporiji.

– Intervencija je skoro pa ista i za žene i za muškarce, s tim što one posle operacije imaju bolove koji mogu biti od manje jakih do najjačih i traju neko vreme. Penis koji ne može da se digne preseče se i ugradi mu se implantat, a čitav proces traje 45 minuta. Oporavak traje 24 sata, posle ste kao novi – objašnjava dr Milošević.

Naš sagovornik dodaje da odnos nije dozvoljen odmah nakon operacije, pa se savetuje da se sačeka mesec dana.

– Kada prođe pet nedelja, možete imati intimni odnos koliko hoćete. Kad se ugradi silikonska proteza, muškarac može da ima odnose sedam puta dnevno, s tim što ne mora da znači da će svaki put svršiti, jer on ga ubaci kad hoće, ali problem je što nije uzbuđen kad hoće. U svakom slučaju, može da ima odnos kad god poželi jer on upravlja njime, podiže ga i savija u skladu s trenutnom situacijom – kaže dr Milošević.

Dr Aleksandar Milošević  Foto: Vladimir Milovanovic

NE UTIČE NA ZDRAVLJE

Pre ugradnje silikonske proteze važno je uraditi dobru kliničku procenu muškarca, da bi se prepoznalo da li je ovakav zahvat uopšte potreban. Urolog ističe da operacija ne utiče na zdravlje, ali ako pacijent ima srčanih ili drugih problema, onda treba biti oprezan.

– Intimne aktivnosti nisu opasne ako im se pametno pristupa, ako se pažljivo biraju partneri i ako imate odnos samo s jednim partnerom. Ako je više učesnika u pitanju, lako može doći do infekcije polnog organa, pa onda operacija nije poželjna. Takođe, ako se radi o starijim muškarcima koji imaju srčane probleme, a kod kojih prilikom intimnog odnosa dolazi do ekstremnog umaranja i naprezanja, onda se i kod takvih pacijenata ugradnja silikonske proteze obavlja uz sve moguće analize sve dok postoji opasnost po njegovo zdravlje. Zato implantat treba prilagoditi veličini polnog organa i skratiti ga koliko treba – kaže dr Milošević.

Dr Aleksandar Milošević  Foto: Vladimir Milovanovic

TRAJE DOŽIVOTNO, BEZ ODRŽAVANJA

Na pitanje koliko dugo implantat može da traje, odnosno da bude funkcionalan, naš sagovornik ističe da traje doživotno, sve dok se koristi onoliko koliko treba.

– Kad hoćeš odnos, digneš ga, kad nećeš, spustiš ga. Proteza u potpunosti može vratiti zadovoljstvo intimnog odnosa s partnerom. Naravno, važno je i kako se postavi, jer nepravilnom ugradnjom može doći do skraćenja penisa i gubitka erogenog osećaja, kao i deformisanja penisa – zaključuje naš sagovornik.

Piše: Sanja Radovanović 

Ovu i još interesantnih tema pročitajte u današnjem izdanju štampanog Objektiva. 

Foto: Objektiv.rs

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar