Peron na “Marakani” za odlaske i dolaske zvrji prazan: Zvezda čeka špica i beka, a sa kim se rastaje?

Hronična boljka zvana "levi bek" ne uzrujava previše upravu i trenera Zvezde

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković je odveo ekipu u Austriju, gde će se naredne dve nedelje pripremati za napore u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i u obavezama u domaćem prvenstvu.

Dometi srpskog šampiona su svake sezone sve viši, a navijače najviše zanimaju transferi – ko dolazi, a ko napušta “Marakanu”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim Aleksandra Dragovića, još nijedno pojačanje nije stiglo u Beograd, a nije da se nisu pominjala velika imena.

Aleksandar Kolarov i njegov imenjak Prijović zasigurno neće biti deo novog tima, dok je u magli i povratak Nenada Krstičića iz Atine.

Čeka se potvrda transfera Ohija Omoižuanfa, koji u dresu Moldea apsolutno briljira ove sezone. Na 10 mečeva, pogodio je mrežu čak 11 puta i bio bi veliko osveženje za napad crveno-belih.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / AFP / Profimedia

Pored Ohija, pomalo stidljivo se priča i o Hoanu Mohiki, kolumbijskom levom beku, koji bi u Beograd došao kao zamena za Milana Rodića, koji će skoro sigurno napustiti klub nakon kvalifikacija.

Dijego Falćineli neće biti otkupljen od Bolonje, što se i zadnjih meseci potpuno očekivalo, što zbog njegovih igara, što zbog visoke plate i obeštećenja.

U drugom planu je bio transfer Milana Ilića, desnog beka, koji je iz Loznice stigao na “Marakanu”, ali pitanje je hoće li otići na pozajmicu ili će konkurisati za mesto u timu.

Što se odlazaka tiče, tu tek nema novih pomaka.

U zadnjoj liniji na raspolaganju Stankoviću su Milan Gajić, Marko Gobeljić, pomenuti Rodić, Radovan Pankov, Miloš Degenek, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković i Srđan Babić, koji se vratio sa pozajmice iz Portugala i potpisao novi ugovor sa srpskim šampionom.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Nemanja Milunović je napustio klub i preselio se u tursku Alanju, dok se može očekivati i odlazak Radovana Pankova, za koga takođe postoje ponude.

Ne bi bilo iznenađenje da Marko Gobeljić nakon četiri godine spakuje kofere i potraži inostrani angažman. Pominjao se AEK iz Atine, koji je preuzeo Vladan Milojević, ali od realizacije tog posla za sada nema ništa.

Hronična boljka zvana “levi bek” ne uzrujava previše upravu i trenera Zvezde, pošto bi u slučaju odlaska Rodića krajem leta, tim ostao bez bitnog šrafa ekipe, a vrlo je teško naći adekvatnu zamenu, barem u Srbiji, pa bi dolazak pomenutog Mohike, bar donekle bio nadomešten odlazak Rodića. Međutim, alternativa na toj poziciji prosto mora da postoji.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Kada govorimo o strancima na “Marakani”, tu su Gelor Kanga, El Fardu Ben, Aksel Bakajoko, Seku Sanogo i Filipo Falko.

Nije ubrajan Ričard Odada, koji će narednu sezonu provesti u Metalcu na pozajmici, dok je status Bakajoka i dalje pod znakom pitanja, ali gotovo sigurno ga neće biti u planovima Dejana Stankovića.

Seku Sanogo je zacementiran na poziciji zadnjeg veznog, kao i Filipo Falko na krilu, iako je imao poteškoća sa povredama nakon dolaska u Beograd.

Gelor Kanga bi mogao da po drugi put ode iz Zvezde, kao i Ben u slučaju dobre ponude, ali isto tako bi mogao da završi karijeru na “Marakani”, ukoliko bude dobio srpski pasoš, o čemu se priča ovih nedelja. U tom slučaju, bi se broj stranaca sveo na 3 i Zvezda bi bez problema mogla da igra sve domaće utakmice, bez da brine o ograničenju za iste.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nije isključena mogućnost da Mirko Ivanić do kraja leta napusti Zvezdu. U klubu je dve i po godine, a iza sebe ima sezonu iz snova, pa je interesovanje klubova veliko, međutim, teško da će Stanković pustiti popularnog Miću, bez adekvatne zamene na toj poziciji.

Što se tiče domaćih igrača koji su u drugom planu, klub neće praviti probleme Slavoljubu Srniću, Milanu Pavkovu i Aleksi Vukanoviću, ukoliko se pojavi ponuda koja bi zadovoljila obe strane.

Takođe, kako stvari stoje, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić i Željko Gavrić će bar do zime nositi dres srpskog šampiona, pošto je interesovanje za njihove usluge sve manje, a to za mlade igrače može da bude izuzetno dobro, pa bi dobrom polusezonom još više skrenuli pažnju na sebe i podigli svoju tržišnu vrednost.

Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Bonus igrači će naredne sezone biti Željko Gavrić, Nikola Krstović ukoliko ne ode na pozajmicu, kao i omladinci priključeni prvom timu: Aleksa Matić, Nikola Lazetić i Nikola Stanković.

Status Andrije Radulovića u klubu i dalje nije poznat. Mladi fudbaler je tokom zime izgubio mesto u timu, “kažnjen” je prelaskom u Grafičar, a da po njega stvar bude gora, zarazio se mononukleozom i propustio ceo prolećni deo prvenstva.

Bilo kako bilo, Dejan Stanković će morati duboko da se pozabavi igračkim kadrom i izabere najbolje za predstojeće napore, a na upravi je da mu obezbedi kvalitetna pojačanja i igračima koji nisu u prvom planu pronađe novi klub, kako bi se dodatno rasteretio budžet, koji bi ulaskom u Ligu šampiona bio veći za više od 15.000.000 evra – što je i prioritet svih, iako se stidljivo i prilično oprezno govori o tome.

Piše: Nikola Husein

Cifra od koje će vam se zavrteti u glavi: Ako Zvezda uđe u Ligu šampiona, zaradiće ogroman novac!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar