Microsoft predstavio Windows 11: Evo šta je potrebno za instalaciju besplatnog apgrejda (VIDEO)

Puno vremena je potrošeno na unapređenje sistema

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Microsof je zvanično predstavio Windows 11! Posle tizera i “procurelih” informacija, upoznali smo najnoviji operativni sistem.

Inženjeri iz Redmonda ponudili su jednostavniji i predgledniji interfejs, unapređene performanse, novi Windows Store i podršku za Android aplikacije.

– Naš tim bio je opsednut svakim detaljem – istakao je tokom zvanične prezentacije Panos Panaj, šef razvojne ekipe.

Brojni noviteti

Prva stvar koju ćete primetiti jeste Start dugme pomereno na sredinu taskbara. Ovakav dizajn prvobitno je viđen na ukinutom Windows 10X, koji je prilično inspirisao “jedanaesticu”.

Ako koristite dva monitora oduševiće vas opcija Snap Layouts, dizajnirana da pamti raspored aplikacija, čime se ubrzava rad.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Windows 11 ima apdejtovani Dark i Light mod, koji izgledaju mnogo bolje nego na aktuelnoj verziji.

Puno vremena je potrošeno na unapređenje sistema. Buduća ažuriranja biće manja za 40% i instaliraće se u pozadini, kako korisnik ne bi morao da prekida s poslom.

AI vidžeti

Microsoft je implementirao Teams platformu u novi OS, čime se ubrzava njeno korišćenje, a dodato je i univerzalno “Mute” dugme.

Vidžeti i gestovi dodirom značajan su deo sistema. Reč je o personalizovanom segmentu koji pokreće veštačka inteligencija (AI).

Aktivirate ih “prevlačenjem” s leve strane ekrana, a mogu da zauzmu i čitav displej. Dizajnirani su da pruže korisnicima najvažnije informacije, poput vesti, vremenske prognoze ili mapa.

Kako instalirati apgrejd?

Tehnološki gigant ističe da “jedanaestica” predstavlja besplatan apgrejd za korisnike Windows 10.

Sve što vam je potrebno jeste PC sledeće konfiguracije: 4GB RAM-memorije, 64GB prostora za skladištenje podataka i 64-bitni CPU.

Novi operativni sistem biće ponuđen kroz Windows apdejt, mada nije precizirano kada. Microsoft je saopštio da stiže do korisnika u najkraćem roku.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar