Sutra još TOPLIJE nego danas! Očekuje nas ekstremno “PRŽENJE” tokom leta, a ovo su svi detalji

Najnovija vremenska prognoza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Narandžasti meteoalarm danas je na snazi u većini gradova Srbije, meteorolog Nedeljko Todorović za sutra je najavio još topliji dan, vreliji čak nego u Tropima.

– Sutra bi trebalo da bude taj najtopliji dan sa maksimalnim temperaturama od 35 do 38 stepeni, slično kao danas, možda u dva, tri mesta bude 39, npr. u Ćupriji, Kraljevu, a u Beogradu će biti 38 stepeni, znači oko dva više nego danas – upozorio je meteorolog.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Todorović je podsetio da je najviša temperatura bila izmerena u Smedervskoj Palanci 24. jula 2007. godine od 44,8 stepeni, kada je u Beogradu bilo 43,6 stepeni.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije skrenuo je pažnju da mi sve vreme pogrešno koristimo termin “tropski talas”.

– U Tropima, ekvatorijalnoj zoni, tamo ovakvih temperatura nema. Tamo su niže temperature, uglavnom između 30 i 35 stepeni, a kod nas u Evropi prelaze te tropske temperature od 35 stepeni – objasnio je i ponovio da se temperatura vazduha meri na osunčanom, ne u senci, na travnatom terenu i da ne sme da bude zgrada u blizini i na dva metra.

On je naglasio da će ovo leto biti toplije nego prošlo, sa više dana ekstremno visokih temperatura.

– Ove godine očekujem od sedam do deset vrelih dana – podsetio je on.



Izvor: Objektiv.rs, Pink

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar