Rapsodija Danaca na “Parkenu” za Eriksena i nokaut fazu: Finci bili blizu, ali Belgija je sila! (VIDEO)

Dve veoma zanimljive utakmice donele su nam rasplet u grupi B

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STUART FRANKLIN / AFP / Profimedia

Fudbaleri Danske slavili su protiv reprezentacije Rusije sa 2:1 u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Golovin je imao sjajnu šansu za goste na “Parkenu”, ali je šutirao pored gola Šmajhela, tako da nije bilo prednosti za ekipu “zbornaje komande”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U nekom 29. minutu Hojberg je odlično šutirao, ali je lopta prošla neposredno pored leve stative, a golman Rusije je imao sreće.

Pravu umetnost u režiji Mikela Damsgarda viđena je u 38. minutu kada je sa ivice šesnaesterca sjajnim udarcem matirao Safonova, koji nije imao nikakve šanse.

To je bilo sve od prvog dela igre, a onda je nakon kardinalne greške Zobnina, Danska golom Jusufa Polsena podigla prednost na 2:0.

Veliku glupost je napravio Vestergard u 69. minutu kada je da je oborio fudbalera Rusije u šesnaestercu. Siguran se bele tačke bio je Artjem Dzjuba što je stvorilo neku šansu Rusima.

Novi pogodak za Dance i nije moglo na lepši način da se potvrdi pobeda, koja domaćina vodi u nokaut fazu sa druge pozicije. Kristijansen je uspeo iz natrčavanja da zatrese mrežu Safonova, koji je ostao nemoćan.

Totalna rapsodija Danaca. Još jedan pogodak za ubedljivu pobedu od 4:1, a strelac je ovoga puta bio Žoakim Mele.

Na drugom meču Finska je dugo odolevala od naleta Belgije, ali je na kraju morala da položi oružje pred mnogo jačom reprezentacijom. Izabranici Roberta Martineza su slavili rezultatom 2:0.

Pokazali su “crveni đavoli” da i kada nemaju dan mogu do pobede. Napadali su tokom većeg dela meča, imali dominaciju u posedu, ali gol je nedostajao.

Finska je sve do 74. minutu bila druga na tabeli, da bi onda sjajni golman Hradecki postigao autogol. Vermalen je pogodio stativu, a golman Finaca je nespretno reagovao.

Romelu Lukaku je svojim trećim golom na prvenstvu potisao pobedu Belgije. Robusni napdač se u svom stilu okrenuo u šesnaestrecu i zakucao je loptu za konačnih 2:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

UEFA osujetila ideju Nemaca: Evropska kuća fudbala rekla NE zastavi duginih boja na “Alijanc areni”!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar