Zaboravite crossovere! Ove kompanije veruju da su MIKRO automobili novi svetski hit (VIDEO)

Koncept nije stran industriji, a nova tehnologija samo pospešuje razvoj projekata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nobe

Objektiv je ranije pisao o globalnoj popularnosti crossovera, dizajniranih da transportuju putnike i više prtljaga nego što nam je potrebno.

I pored očiglednog trenda, postoje kompanije čija je strategija potpuno suprotna, a zasniva se na ponudi minijaturnih (MIKRO) automobila.

Električni trotočkaši mogu da prevezu maksimum dvoje ljudi i nešto stvari. Koncept nije stran industriji, a predstavljenjem nove tehnologije i snažnih baterija, pretenduje da osvoji svet.

Nobe

Kompanija Nobe je osnovana u Estoniji 2017. godine. Ambiciozan plan podrazumeva proizvodnju trotočkaša na struju (GT100), u saradnji sa partnerom u SAD.

Vozilo ima dva sedišta, prostor za prtljag, uz maksimalan domet 290 kilometara. Elektromotor proizvodi dovoljno snage za brzinu od 128 km/h.

Serijska proizvodnja trebalo bi da počne naredne godine. Standardna verzija koštaće $24.000, a kabriolet $29.000, prenosi CNN.

Micro Mobility

Ranije smo pisali o švajcarskoj kompaniji Micro Mobility, koja je ove godine nastavila s testiranjem električnog dvoseda Microlino.

Zanimljiv projekat namenjen je urbanim sredinama i lakom transportu.

Vozilo je teško 513 kg, ima autonomiju do 200 km, a maksimalna brzina je 90 km/h.

ElectraMeccanica

Startap iz Vankuvera predstavlja drugačiji koncept – jednosed Solo, idealan za odlazak u kupovinu, ili do grada.

Reč je o maloj kompaniji koja će prodavati trotočkaše u SAD, a tek kasnije u drugim delovima sveta. Proizvodnja je počela u Kini, uz cenu $18.500.

Elektromotor proizvodi 82 KS, dok je maksimalna brzina 128 km/h. Paket baterija (17,3 kWh) garantuje autonomiju do 160 kilometara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar