OTVORIO DUŠU

Naš muzičar se odrekao ALKOHOLA i kocke, pa priznao: Imam toliko NOVCA da nikad ne mogu da ga potrošim

Ne pije već šest, a ne kocka se 15 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Milovanovic

Proslavljeni harmonikaš, koji je sarađivao sa najvećim legendama domaće muzike, Mirko Kodić, nedavno je objavio novu pesmu, a u razgovoru za štampano izdanje Objektiva otkrio je da mu je u životu najviše pomogao pokojni kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Mirko nam je takođe priznao da nikada ne bi bio član žirija „Zvezda Granda” budući da se emisija, prema njegovim rečima, pretvorila u šou, izgubivši pritom draž takmičenja, a estrada je postala pravi cirkus.

‒ Sa Šabanom sam svirao 35 godina. Šaban je bio pre svega dobar čovek koji mi je mnogo pomogao u mom muzičkom
obrazovanju, ali i u životu, kako bih postao čovek. Učio me je šta je levo, a šta desno. Čak me je učio kako se drže viljuška,
kašika i nož, jer ja sam dete sa sela. Mogu to da prenesem na nekog drugog, međutim, novije generacije neće da me slušaju. Oni misle da je to bezveze i da ja nisam u fazonu, kako oni kažu. Možda to misle zato što ne konzumiram narkotike, što ne pijem ili zato što sviram tu vrstu muzike. Jedino žalim što smo upropastili našu narodnu muziku. Ja sam narodnjak u duši i tako će biti dok sam živ – započinje razgovor Mirko, koji nam je rekao da danas na estradi ima loših
mnogo pevača.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

‒ Svi oni imaju svoju muku. Oni su svesni da ne znaju, a ima i nekih koji nisu svesni. Mene je učila škola Safeta Isovića, Cuneta Gojkovića, mog kuma Šabana Šaulića, da idem pravim putem, putem znanja. Ovo što se sada dešava na estradi, nemam reči. Verujte mi da ja sada ne znam da sviram nijednu jedinu pesmu od ovih novokomponovanih. To u stvari i ne može da se odsvira na harmonici, fruli ili violini. Ne znam ni šta je auto tjun. Sad ne pijem, ali kad bih pio, a pio sam, ne znam kako bih se napio uz te pesme. Kako to nekoga može da razgali u dušu i srce, ja stvarno nemam pojma. Njih ne zna ni komšija u zgradi, a kamoli na ulici. Mnogo je teško biti normalan i prizemljen u ovom svetu, naročito u svetu estrade.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Iako je vrstan muzičar, Kodić nikada ne bi pristao da bude član žirija u „Zvezdama Granda”:

‒ Po mom mišljenju, to je na neki način jedan cirkus, a ja ne želim da budem deo tog cirkusa, iako sam član „Grand produkcije”. Naravno, volim svoju kuću pored PGP RTS, ali ne bih želeo da budem deo žirija. Ja to ne umem. Ovi mlađi to umeju i ovim putem čestitam svima koji tamo sede.

Javnosti je opšte poznato da je legendarni harmonikaš decenijama bio u kandžama poroka, a sada nam je otkrio da je sve do jednog uspeo da ostavi iza sebe:

‒ Sa porocima sam završio tako što sam presekao prvo u sebi. Jednog dana sam rekao sebi: „Od danas ne pijem” i evo već šest godina nisam popio ni kap alkohola. Što se tiče kockanja, ne kockam se više od 15 godina.

Foto: Vladimir Milovanovic

Mnogi smatraju da je Kodić bankrotirao, budući da je prokockao toliko novca da je mogao da sagradi na desetine vila, a on na to kaže:

‒ Pa ja sada imam toliko novca da nikad ne mogu da ga potrošim. Danas ga imaš, sutra ga nemaš. Poznajem neke kvazimilionere koji nemaju žutu banku, a poznavao sam i one koji nisu imali ništa, a danas imaju milione, ali činjenica je da sve što više imaš, imaš i više problema u životu. Ja uvek imam, nikad nisam bio gladan ili žedan i meni je to što imam sasvim dovoljno.

OVU, ALI I MNOGE DRUGE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 19. I 20. JUN

Foto: Objektiv.rs

Autor: Tanja Svilanović

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Priznaje covek Lepa je na kocki gubila paje morala da trazi nacionalnu penziju ito nije bilo dovoljno biti u rejalistima.

    Odgovori
  2. Svaka cast sve ste tacno rekli!Inace izvrstan harmonikas ne znam da li ce vas iko ikada dostici!Divna kola imate!Odusevim se svaki put kada cujem koliki ste virtuoz.

    Odgovori

Ostavite komentar