“Delim neopravdane ako učenice dođu našminkane”: Nastavnica podigla BURU u Srbiji i poslala APEL

Njena ispovest je izazvala pravu buru, a bilo je i onih koji se nisu složili sa njenom odlukom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Na jednom domaćem sajtu na kojem ljudi svakodnevno dele svoja isksutva i traže savete,  2019. godine se pojavila priča jedne nastavnice iz osnovne škole koja zamera roditeljima što im deca dolaze u školu našminkana. Njenu ispovest vam prenosimo u celosti.

– Nastavnica sam u osnovnoj školi i zabranila sam da učenice dolaze kod mene na časove vidno našminkane. Rekla sam im da pre časa ili skinu šminku, ili ne moraju ni da dolaze na čas, u kom slučaju sledi neopravdani.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nekoliko roditelja je dolazilo da se žali, jer, bože moj, kako ja mogu njihovoj deci da branim da se “slobodno izražavaju”! O osnovnoj školi pričamo! Pod jedan, kakvi ste vi to roditelji kad puštate devojčice od 12-14 godina da dolaze u školu sa kompletnom šminkom (bronzer, hajlajter, senke) na licu?!

Što je najgore od svega, ovo je tako prethodnih par godina, s prošlim generacijama nije bilo problema. Šminkale se jesu, ali posle opomene mi nisu dolazili roditelji da se žale. Užas. – napisala je ona na popularnom sajtu.

Njena ispovest izazvala je preko 300 komentara, a bilo je i onih koji se nisu složili sa nastavnicom.

Foto: Pixabay/Taken

– Neopravdani za nošenje šminke na nastavi? Tebi treba poslati inspekciju. Vrhunac bezobrazluka jer se tebe ne tiče što neko ima puder na sebi. Tvoje je da devojčice učiš i odgajaš ih da zaslužuju poštovanje bez obzira na to šminkaju li se ili ne. Ko sve uči našu decu…

Bilo je i onih koji su smatrali da je nastavnica ljubomorna na mlade i lepe devojke, ali i onih koji baš kao i prethodni komentator smatraju da to nije njen posao.

Šta vi mislite?

Matiji na Zelenjaku prišla lepa ZAGREPČANKA, a onda je prodavačica napravila HAOS: “Šteta što si glup” 



Izvor: Telegraf.rs

Komentari (2)

  1. nastavnica nije u pravu. trebaju nam deca. spustiti nivo za brak i porodicu na 12 godina. imaćemo gomilu beba. ionako kada se našminkaju izgledaju kao da imaju 18, pa onda neka se tako ponašaju a roditelji neka preuzmu čuvanje beba, dok ne završe osnovnu školu.

    Odgovori

Ostavite komentar