Tartufi ih koštali ŽIVOTA: Podignuta optužnica za UBISTVO braće Jeličić iz Futoga

Braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Dejana Erića (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozovoljenog posedovanja oružja.

Optužnicu koja je podignuta protiv njegovog brata Nebojše Erića (37), Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je “Novostima” u ovom sudu, uz napomenu da još uvek razmatraju akt podnet protiv Dejana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga. Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Erići su se tog jutra sreli u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe. Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču.

– Jeličići, koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Eriće, a onda je Dejan ispalio nekoliko hitaca u jednog brata, a Nebojša u drugog – navodi naš izvor iz istrage, dodajući da je Dejan u policiji hteo da zaštiti brata, pa je rekao da je on pucao u obojicu. – Međutim, nalazom “parafinske rukavice” pronađene su barutne čestice i kod njega, što je bilo dovoljno za podizanje optužnice.

I posle šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga, od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na “zlatne gljive”.

Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji, zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.

“PODZEMNO BLAGO” VREDNO I DO 150 EVRA

Tartufi ili kako ih još zovu “podzemno blago” mogu se naći na mnogo lokacija u Srbiji. Crni tartufi se prodaju od 50 do 150 evra po kilogramu, dok su beli mnogo skuplji i oni mogu da dostignu cenu i do nekoliko hiljada evra. Uglavnom rastu po šumama, u neposrednoj blizini reka, a kapitalni primerci mogu se naći na Fruškoj gori.



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar