Najskuplji restoran na svetu: Dekorisan je sa DVA MILIONA pravih novčanica, evo kako ga čuvaju od lopova

Čik probajte da uzmete sa plafona neki novac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MTI Sound, Lighting, & Staging Inc.

Ukoliko ste se pitali koji je najskuplji restoran na svetu, njega nećete naći u Parizu, Kanu, Londonu ili Njujorku, već u Pensakoli na Floridi.

I ne, ovde nećemo gledati u cenovnik restorana već enterijer koji je od PRAVIH novčanica!

Irski pab MekGajer prava je lokalna znamenitost u Pensakoli. Poznat je po tome što sa plafona u njemu visi oko dva miliona dolara novčanica. Pravih novčanica.

Istorija jedinstvenog ukrasa irskog paba može se pratiti od 1977. godine, kada su Martin MekGajer i njegova supruga Moli otvorili pab, prenose Zanimljivosti dana.

Martin je služio za šankom dok je njegova supruga konobarisala. Kada je dobila prvi napojnicu od 1 dolara, proslavila ju je tako što je na njemu napisala datum i stavila ga na zadnji deo zida za sreću.

Nije ni znala da je ovo početak dugogodišnje tradicije koju ljubitelji kafa i dalje poštuju.

Naravno, sa toliko novca na oku i dohvat ruke bilo je incidenata i krađa. Zaposleni je jednom kažnjen i odveden na uslovnu kaznu nakon što je navodno skinuo oko 5.000 dolara zelenih “tapeta”.

Tada su vlasnici lokala smislili kako da preduprede buduće pljačke. Na svakoj novčanici koja se podigne na MekGajer plafon paba ugraviran je crni marker i na njoj se nalaze rupe za spajalice. Samim tim, teško ih je posle krađe potrošiti bilo gde u gradu, a da ih niko ne primeti.

Simbol mesta pred gašenjem, seljaci skupljaju novac da spasu jedinu kafanu staru DVA VEKA



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar