Ovo je čovek koji je UHAPŠEN zbog planiranja UBISTVA srpskog biznismena: Obećan mu stan od 2 miliona evra

Da bi mu spasli život, policija je sprovela specijalnu akciju u nekoliko faza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Київ Оперативний/Printscreen

Policija u Kijevu uhapsila je Ruslana Aslanova zbog sumnje da je organizovao i isplanirao otmicu i ubistvo srpskog biznismena Milovana Roganovića u Kijevu.

Sumnja se da su otmicu i pokušaj ubistva organizovali supruga i šurak žrtve. Milovan Roganović koji posluje u Ukrajini, i vlasnik je kompanije “Delta sporta” koja ima sedište na Florodi, navodno je želeo da se razvede od supruge i da je razbaštini što je ona saznala pa je, zajedno sa bratom, osmislila kako da se reši supruga pre nego što on nju ostavi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako prenose ukrajinski mediji, u decembru 2020. godine kijevski službenici dobili su informacije o pripremi otmice srpskog državljanina koji je imao unosan posao u Ukrajini.

Da bi mu spasli život, policija je sprovela specijalnu akciju u nekoliko faza.

– Prvo smo našli organizatora, koji je inače državljanin Ukrajine koji je privremeno živeo u inostranstvu. Upravo je on tražio ljude koji će kidnapovati biznismena. Кasnije su identifikovani nalogodavci kao i motivi. Planirali su da ga kidnapuju i prisile da potpiše neophodne dokumente, a zatim ubiju – navodi se u policiji.

Za likvidaciju muža, žena Milovana Roganovića ponudila je stan u Moskvi vredan 2 miliona dolara.

– Početkom juna, nakon što se saznalo da je naručena likvidacija, pripadnici ukrajinske policije izveli su specijalnu operaciju i simulirali otmicu žrtve na teritoriji Kijeva, kako bi prevarili naručioce ubistva, koji su u to vreme bili u Srbiji – naveo je izvor iz istrage.

Kada je jedan od organizatora isplatio prvu tranšu u iznosu od 10.000 dolara čoveku koji je trebalo da počini otmicu i likvidaciju, policija ga je privela.

Na osnovu dokaza, koji su prikupljeni u saradnji sa srpskom policijom, osumnjičeni se tereti za planiranje otmice i pokušaj ubistva. Osumnjičenom je određen pritvor, bez mogućnosti kaucije.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar