Ljudi, uživajte dok ovo traje: Đoković, Rafa i Federer – to se nikad neće ponoviti!

Fenomenalni trio koji nam je pružio epske teniske mečeve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia
Živimo u vremenu kada se igra najbolji tenis otkako je ovaj sport nastao. Za to su svakako najzaslužniji Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Novak Đoković ponovo nas je obradovao velikim uspehom, što jeste svakako plasman u finale Rolan Garosa, a naročito kada se uzme u obzir da je do tog rezultata stigao trijumfom nad najuspešnijim na pariskoj šljaci, Rafaelom Nadalom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za vas smo pripremili neke najneizvesnije mečeve koje je “velika trojka” odigrala u godinama iza nas. Bilo je još nekih, koji svakako, zaslužuju da budu u ovom odabiru…

Počećemo od verovatno najboljeg meča u istoriji tenisa. Jula 2019. godine u glavnoj ulozi su bili Novak Đoković i Rodžer Federer. Igralo se na Vimbldonu, kada je Švajcarac imao veliku prednost u petom setu i čak dve vezane meč-lopte. Međutim, Srbin je uspeo da napravi herojski preokret i osvoji turnir na londonskoj travi sa 7:3 u poenima u taj-brejku koji se igrao tek nakon 24. gema.

Sledeći je praktično repriza, koja je, doduše, odigrana nekoliko godina ranije. 2011. isti akteri, isto dve meč-lopte za švajcarskog tenisera, i isto – neverovatna mentalna snaga najboljeg srpskog sportiste u istoriji.

Novak je potom uspeo da pobedi sa 7:5 u tom petom setu, posle skoro četiri sata borbe i plasira se u finale Otvorenog prvenstva Amerike koje je i osvojio trijumfom upravo nad Nadalom.

Malo ćemo “prošarati”, pa ćemo izostaviti Noleta, i prisetiti se duela između Rafaela Nadala i Rodžera Federera iz 2008. godine na Vimbldonu.

Možda će najbolje biti samo da napišemo rezultat ovog epskog finalnog duela – 6:4, 6:4, 6:7(5:7), 6:7(8:10), 9:7 – sve vam je jasno.

 

A, šest sati na Australijan openu 2012. godine – Đokovića i Nadala? Nismo zaboravili ni zapostavili. Jedan od najdužih, istorijskih mečeva, završen je, opet, pobedom sjajnog Srbina. 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(5:7), 7:5… Šta reći. Preokreti, razmene udaraca, vineri, greške…

Sve je to obeležilo ovaj susret, na kraju kog je kao i obično bila dodela pehara i pozdravni govori. Novak i Rafa nisu mogli više da stoje! Morali su da se naslone na mrežu, kako bi ih grčevi u mišićima popustili.

I za kraj, poraz koji je dosta zaboleo navijače Novaka Đokovića, koji je izgubio od Španca na Rolan Garosu nakon takođe ogromne borbe u pet setova u Parizu. Bilo je 9:7 u gemovima u odlučujućem delu susreta, posle čega se godinu dana stariji od ove dvojice plasirao u finale.

Zbog svih ovih mečeva tenis se promenio, naročito u poslednjih 15-ak godina pojavom sjajnih rivaliteta između trojice pomenutih tenisera.

Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Zato ćemo hrabro (i realno) konstatovati da su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer = tenis.

Hoće li biti još ovakvih susreta kao što su njihovi u budućnosti? Teško.

Ovih 15 sekundi jasno pokazuju sve: Nadal nije mogao da dođe sebi nakon poraza od Đokovića! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar