Iza svega se kriju tajne službe? Zla kob Ratka Mladića, tri misteriozne smrti su mu OBELEŽILE ŽIVOT

Život ratnog generala Vojske Republike Srpske prate tri događaja, koji su i danas potpuna misterija, naročito smrt njegove ćerke Ane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Jerry Lampen/POOL

Nekadašnjem ratnom generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, kome je u utorak potvrđena kazna doživotnog zatvora, život su obeležila tri događaja, koji su i danas potpuna misterija.

Pre 27 godina, Ratko Mladić ostao je bez ćerke Ane, a nekoliko meseci kasnije iz Beograda je stigla vest da je porodica njegovog vernog pratioca i šefa ličnog obezbeđenja Branimira Puhala nađena mrtva u Savskom jezeru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Hagu, u hotelskoj sobi, noć uoči davanja iskaza u svojstvu svedoka odbrane koji je trebalo da sruši optužnicu za stradanje muslimana u Srebrenici, nađeno je beživotno telo veštaka Dušana Dunjića.

SMRT ĆERKE ANE

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući na Banovom brdu, u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka. U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe.

Istraga o smrti nikada nije završena, a u javnosti su se pojavljivale mnogobrojne teorije o načinu na koji je nastradala, od toga da je imala tešku depresiju do navoda da je ruku na sebe digla jer ju je napastvovao Mladićev blizak prijatelj u Moskvi, koji je, doduše, kasnije tamo i nađen mrtav, sa dva metka na potiljku, što je svojevrsna poruka da je “mnogo znao i mnogo video”.

Pilot JNA Slobodan Stančević, koji je za vreme rata u Bosni bio Mladićev lični kamerman, potvrdio je da je, na zahtev generala, snimao sahranu njegove ćerke.

Foto: Tanjug

– Mladić me je zamolio da snimam sahranu. Deo gornjeg dela kovčega bio je od stakla i videlo se Anino lice. U jednom trenutku, Ratko je zatražio od svojih pratilaca da me podignu i da iz vazduha snimim taj stakleni deo i njegovu mrtvu ćerku. To je bilo jako bolno za sve nas – navodi Stančević, otkrivajući jedan detalj u moru raznih tumačenja smrti

Mladićeve ćerke:

– Kad je čula pucanj, njihova prva komšinica ušla je u stan i videla da Ana leži na podu u lokvi krvi. Istrčala je da pozove policiju, a kad se ponovo vratila u tu prostoriju, pištolj više nije bio na onom mestu gde ga je ona prvi put videla. Pretpostavka je da je još neko bio u toj prostoriji sa Anom dok se čekala policija i da je taj neko uticao na to da ona strada.

Foto: Tanjug

Gubitak ćerke Mladić je teško podneo, a Anu su pred sahranu obukli tehničari, dok je Mladić, na sopstveno insistiranje, poslednji put našminkao ćerku.

Piše: Ekipa Objektiva

OSTATAK OVE PRIČE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 11. JUN

Foto: Objektiv.rs

Izvor:

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar