SKANDAL

Milenu Ćeranić NAPALI zbog stihova koje je otpevala Ratku Mladiću: Ona se OVAKO pravdala (FOTO)

Traže da se zabrane njene pesme u Bosni i Crnoj Gori

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Jerry Lampen/AFP/Profimedia, ATA images

Pevačica Milena Ćeranić izazvala je buru negativnih komentara na društvenim mrežama, a sve zbog jednog stiha koji je otpevala pre nekoliko večeri.

Naime, njen nastup održan je onog dana kada je izrečena presuda nekadašnjem generalu glavnog ratnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, a na osnovu koje je osuđen na doživotnu robiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na Mileninom nastupu se tada okupilo brojno društvo koje je od nje tražilo da otpeva pesmu “Mladiću moj” grupe “Zana”, ali sa nešto izmenjenim tekstom.

-Mladiću moj, problem je tvoj, što si mi srpski heroj – glasio je stih koji je ona otpevala.

Foto: Instagram/Printscreen/savicvujadin

Ovome je prisustvovao i fudbaler Vujadin Savić sa nevenčanom suprugom, trudnom glumicom Mirkom Vasiljević, te je ovaj trenutak snimio i objavio na svom storiju na Instagramu.

Nakon toga, Ćeranićeva je naišla na osude brojnih tviteraša koji su joj poručili da nema šta da traži u Bosni i Crnoj Gori, tražili su zabranu njenih pesama i iznosili gnusne uvrede na njen račun.

“To je opajdara sa “Farme”, što je u Bosni pevala, pevala je”, “Vazda bila i ostala najobičnija kanta za spe**u propalim sportistima”, “Da smo država, kao što nismo, ovakvima bi u Crnu Goru doživotno bio zabranjen ulaz, bukvalno su ti u Crnoj Gori zatvorena vrata, ološu najveći”, samo su neki od tvitova na njen račun.

Foto: Printscreen/Youtube

Milena se posle svega ovoga oglasila na svom profilu na Instagramu i rekla sve što je imala.

-Povodom navoda da “pružam podršku i veličam ratnog zločinca”, želela bih da se oglasim i da to oštro demantujem. Oglašavam se isključivo zbog ljudi koji imaju katastrofalna iskustva i teške tragedije vezane za ovu temu i pre svega njima želim da se izvinim ukoliko sam ih nenamerno uvredila. Svesno to sebi nikad ne bih dozvolila, jer gajim izuzetnu empatiju i znam da su to rane koje ne zarastaju. U mojoj porodici nema mesta za nacionalizam i šovinizam, niti sam ja vaspitana u tom duhu – počela je Milena.

Foto: Instagram/Printscreen/ceranicmilena

-Otkako se bavim javnim poslom, nikada iz mojih usta nije izašao nikakav stav u vezi politike, ne zato što to nisam želela da delim sa publikom, već zato što ga nemam i zato što me politika ne interesuje ni najmanje. Apsolutni sam protivnik bilo kakvog oblika nasilja i gnušam se na to da narodi koji pričaju sličnim jezikom, dele vrlo sličan mentalitet i kulturne vrednosti, zbog istorijskih dešavanja koje je kreirala manjina, vode međusobne prepirke, rasprave i gaje animozitet – dodala je ona, naglašavajući to da nije znala kakvo značenje imaju stihovi koje je otpevala.

Foto: Instagram/Printscreen/ceranicmilena

-Volim i pevam za publiku iz svake zemlje istim žarom, istom energijom i sa istom ljubavlju. Ljubavlju prema muzici u koju nikad nije trebalo dozvoliti mešanje politike. Nisam znala s čim je modifikovan tekst pesme koji sam iznenada dobila da otpevam na privatnoj proslavi povezan, jer me, kao što sam već apostrofirala, politika ni najmanje ne zanima i svu svoju energiju usmeravam ka lepim i pozitivnim stvarima – pisala je Milena.

Foto: Instagram/Printscreen/ceranicmilena

-A da sam bila upućena, sigurno to ne bih učinila jer u mom srcu nema mesta za mržnju prema bilo kom narodu, a posebno ne prema narodu koji jako volim i prema zemlji odakle je veliki broj mojih prijatelja, niti ima mesta za podršku ljudima koji su učinili bilo kakvo zlo – zaključila je Ćeranićeva.

Foto: Instagram/Printscreen/ceranicmilena

Vujadin Savić se, takođe, oglasio i rekao kako pevačica ništa nije kriva, te da je on od nje tražio da pesmu ovako otpeva.

-Milenu znam već duži niz godina i jako mi žao što se dovodi u vezu sa bilo kakvim oblikom nacionalizma jer devojka apsolutno nije iz te priče, naprotiv. Još više mi je žao što sam upravo ja, kao njen prijatelj, doveo do toga da se njeno ime veže uz takve naslove jer sam inicirao da otpeva taj delić pesme, a ona nije imala predstavu o čemu se radi sve dok nisu krenuli napisi po portalima. Mnogo puta sam joj se izvinio privatno, pa ću iskoristiti ovu priliku da joj se izvinim i ovako javno za neprijatnosti koje nepravedno doživljava – rekao je fudbaler za Kurir.



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar