OSUĐEN Francuz koji je ošamario Makrona: Tužilaštvo odlučilo koliko će robijati zbog udarca (VIDEO)

Tarel je prethodno priznao da je udario Makrona, ali je istražnim organima rekao da to nije uradio sa predumišljajem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Sud u Francuskoj osudio je danas 28-godišnjeg Demijena Tarela koji je u utorak ošamario predsednika Emanuela Makrona na četiri meseca zatvora, javila je televizija BFM

Tarel je prethodno priznao da je udario Makrona, ali je istražnim organima rekao da to nije uradio sa predumišljajem, prenosi Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tužilaštvo je zatražilo da se Tarelu izrekne kazna od 18 meseci, a sudije su odlučile da ga osude na četiri meseca zatvora i 14 meseci uslovno.

Tokom posete regiji Tan Lermitaž na jugoistoku zemlje, u utorak predsednik Makron prišao je masi građana da ih pozdravi, a Tarel je zgrabio predsednika za ruku i ošamario ga po licu, ponavljajući frazu poznatu poštovaocima Francuske monarhije, a pre nego što je predsedničko obezbeđenje intervenisalo.

Policija je nakon incidenta privela Tarela, koji, prema istražiteljima, nije bio poznat policiji pre ovog slučaja, a uhapšen je i njegov prijatelj koji je snimio ceo incident.

Optužba za napad na javnog zvaničnika u Francuskoj predviđa maksimalnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 45.000 evra.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar