Potvrđeno – TELO Elezovića pronađeno u reci Bojani: Misterija SMRTI bivšeg šefa ulcinjske policije

Nestanak Elezovića prijavila je supruga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Pripadnici granične policije u utorak veče su u reci Bojani pronašli beživotno telo policijskog službenika Rudolfa Elezovića čiji je nestanak prijavljen supruga 27. maja. Ovo je danas saopšteno iz Uprave policije.

O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se telo uputi na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Obdukcija je izvršena, a izviđajem rukovodi Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Podsetimo, nestanak Elezovića prijavila je supruga. Policija je tada obaveštena da je njihov službenik otišao iz kuće “pre pet dana” i od tada se nije javljao porodici. Nakon prijave kreće i potraga za Elezovićem, a kasnije se obelodanilo i da je on u fokusu kolega koji su radili na predmetu “Zamka”.

O nestanku Elezovića crnogorska policija je obavestila i kolege u regionu, a u potragu su uključeni i pripadnici albanske policije. Policija je uzela izjave od više osoba, između ostalih i od njegovih kolega koje su pred sami nestanak bile u kontaktu s njim. U međuvremenu su proveravane i bazne stanice kako bi se lociralo kretanje ovog policijskog funkcionera.

Inspektori su mesecima radili na slučaju šverca marihuane preko Bara i Ulcinja, u koji su, kako se sumnja, bili uključeni pojedini policajci ove dve opštine.

Ispitivanjem slučaja “Zamka”, kada su uhapšene 24 osobe zbog sumnje da su kao kriminalna organizacija prošvercovali oko 2,5 tone marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije – istražitelji su došli do imena Rudolfa Elezovića.

Hapšenjem ove kriminalne grupe, jedan od osumnjičenih odlučio je da o svemu progovori. Ispričao je do detalja kako je funkcionisao šverc droge i koji su sve policajci uzimali novac, a zauzvrat puštali kriminalce da krijumčare drogu. Prema njegovom kazivanju, sve je funkcionisalo besprekorno. On je i direktno optužio osobu koja je navodno pomogla u hvatanju grupe – Elezovića.

Pronađeno telo muškarca u Ulcinju: Sumnja se da se radi o bivšem šefu policije crnogorskog grada 

Svedok saradnik je navodno naveo da je Elezović uzimao novac, kao i pojedine njegove kolege, kako bi propuštao određene kontingente. Prema navodimo svedoka istovremeno, došlo bi do zaplene manje količine narkotika, “kako bi korumpirani policajci imali pokriće uspešnih akcija” pred nadređenima.

Ispričao je kako je ovoj grupi omogućeno da švercuje drogu i kako su ponekad kupovali lošiju robu i ostavljali je policiji kako bi se prikazalo da se sprečava krijumčarenje. Elezović je imao rezultate, a oni nesmetan prolaz. “Sve to bila je varka za kolege koje nisu znale o ovim nelegalnim aktivnostima”.

Poslednjih dana spekulisalo se da je Elezović ilegalno prešao granicu Crne Gore i Albanije te pobegao u SAD. Takođe, je navedeno da su njegove putne isprave ostale kući.

RUKOVODIO ODELENJEM ZA SUZBIJANJE KRIJUMČARENJA

Elezović je jedno vreme obavljao funkciju rukovodioca Odelenja za suzbijanje krijumčarenja i svih vidova pograničnog i međunarodnog kriminala u Odelenju granične policije Bar. U njegovoj nadležnosti su bili nadzor i kontrola prelaženja državne granice u Luci Bar, granični prelazi Sukobin i Bar, kao i cela državna granica na teritoriji opština Ulcinj i Bar.

Rukovodio je i odsekom koji se bavi otkrivanjem i sprečavanjem i legalnih migracija ljudi i prometa robe preko državne granice van utvrđenih graničnih prelaza.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar