Nadrilekarka Olgica imala SAUČESNIKA? Vlasnica lokala osumnjičena da je POMAGALA lažnoj doktorki

Kada drugoosumnjičena bude iznela svoju odbranu, biće saslušane žrtve lažne doktorke, a potom i svedoci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustacija,Foto: Shutterstock, Drustvene mreze

Pred Prvim javnim tužilaštvom u Beogradu sutra će biti saslušana vlasnica lokala na Senjaku u kojem je Olgica Markanović vršila estetske zahvate, a koja je osumnjičena da joj je pomagala. Protiv nje je podneta krivična prijava u redovnom postupku jer ima prebivalište u Beogradu i nije ranije osuđivana.

– Ona je iznajmljivala Markanovićevoj lokal na Senjaku i ima saznanja o njenom radu. Trenutno se tereti za pomaganje, a istraga koja je u toku će da rasvetli njenu ulogu u radu sa nadrilekarkom – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon što drugoosumnjičena bude iznela svoju odbranu, biće saslušane žrtve lažne doktorke, a potom i svedoci.

– Pošto svi svedoci i oštećeni budu saslušani biće naložena veštačenja – dodaje izvor upoznat sa slučajem.

Podsetimo, Olgica Markanović, vlasnica salona u Beogradu i Banjaluci, uhapšena je juče zbog sumnje da je izvršila krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teška dela protiv zdravlja ljudi i nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno, Markanovićeva se tereti da je od aprila prošle godine do 15. marta ove godine, u neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca, za novčanu nadoknadu, pružala medincinske estetstke usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

Za obavljanje tih medicinskih estetiskih usluga, po zakonu joj je potrebna dozvola nadležnog organa koju ona nije imala.

Olgica Markanović Foto: Drustvene mreze

– Prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljena za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, O. M., kako se sumnja, nije izdavala medicinski izveštaj, fiskalni račun ili priznanice pacijentima nakon zahvata, već im je usmenim putem prepisivala lekove, što je za posledicu izazvalo teško narušavanje zdravlja oštećenih, odnosno pacijenata – saopštio je MUP.

O njenom nestručnom radu su govorile i devojke koje je unakazila.

Jedna od žrtava Željana Milanović kazala je da je mislila da je ona jedina oštećena, ali onda je igrom slučaja otkrila da je Markanovićeva unakazila još osoba.

 



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar