Skandal u komšiluku: Lažna doktorka (42) slala poruke penzioneru, nudila mu ljubavnu vezu, a onda ga opelješila

Sumnja se da mu je u avgustu prošle godine, kada je ispela da stekne njegovo poverenje, tražila da joj kupi mobilni telefon u vrednosti od 1740 eura, što je on i učinio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija/Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Zagrebačka policija prijavila je 42-godišnjakinju osumnjičenu da je obmanjivala 74-godišnjaka kojem je na prevaru oduzela “škodu” i ukrala bankovnu karticu, načinivši mu štetu u iznosu od 11.000 eura.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) navodi da je 42-godišnjakinja osumnjičena za prevaru, krađu, nedozvoljeno posedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produženo kazneno delo internet prevare.

Kako se sumnja, ona je  2022. pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži, a onda počela da šalje poruke  74-godišnjaku, navodeći da je doktorka koja može da mu pomogne u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja.

Otvorila profil pod lažnim imenom

Kako bi zadobila njegovo povernje, nastavila je sa dopisivanjem, obećavajući mu ljubavnu vezu, a onda je prešla sa reči na dela, pa se i sastajala sa njim na raznim lokacijama na području Zaprešića, dodaje PUZ.

Sumnja se da mu je u avgustu prošle godine, kada je uspela da stekne njegovo poverenje, tražila da joj kupi mobilni telefon u vrednosti od 1740 eura, što je on i učinio, da bi se nekoliko dana kasnije, u nameri da mu oduzme “škodu”, sastala s njim u njegovoj kući.

Nakon što mu je dala da popije tabletu za sada nepoznatog sastava, iskoristila je njegovu ošamućenost i zatražila da se sastanu sa njemu nepoznatim muškarcem na parkingu jednog zaprešićkog tržnog centra. Ošamućeni 74-godišnjak je i na to pristao, a onda je na tom “sastanku” potpisao blanko ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoju “škodu” nije dobio nikakav novac.

Nudila mu ljubavnu vezu

Krajem avgusta prošle godine, uspela je da muiz futrole ukrade bankovnu karticu, a onda ode u šoping i nakupuje odeću, tehničke uređaje i druge stvari. Nekoliko dana kasnije mu je vratila karticu, sa pričom da ju je pronašla u svom automobilu, čime je pokušala da prikrije svoje protivpravno delo, navode iz policije i dodaju da je 42-godišnjakinja jedno vreme boravila van Hrvatske i da je uhapšena po povratku u zemlju.Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar