“Niko ne zna gde završavaju snimci iz kabina”: Supruga poznatog pevača doživela ŠOK kada je videla kameru

Ovo je još jedan primer kako veliki trgovinski lanci zloupotrebljavaju svoj položaj, kaže predsednik Udruženja potrošača Beograda Petar Bogosavljević

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/katarina_kolozeus

Nekadašnja voditeljka Hepi televizije i supruga pevača Ljubomira Perućice, Katarina Kolozeus, doživela je neprijatno iskustvo u butiku španskog modnog brenda „Berška”, u Тržnom centru „Ušće” dok je probala odeću u kabini za presvlačenje, o čemu je Objektiv već pisao.

Katarina ističe da je doživela veliki šok kada je u ,,Berški” probala razne krpice, jer je shvatila da je odmah iznad njene glave postavljena kamera, koja je sve vreme snimala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Verujte, u sekundi sam izletela iz kabine i pozvala radnicu koja je odmah rekla da to nije kamera. Međutim, ubrzo je došao menadžer radnje, koji je priznao da je u pitanju kamera, a kada sam mu zatražila da mi pokaže snimak, on je rekao da je to nemoguće. Nisam se tu zaustavila, rekla sam da ću pozvati policiju, pa su doveli šefa obezbeđenja, koji je, kako sam ubrzo saznala, zadužen za te kamere – kaže Katarina.

PRIJAVILA SAM IH I POLICIJI I OMBUDSMANU

Prema rečima naše sagovornice, šef obezbeđenja joj je kazao da kamera nije usmerena na kabine, ali kako ističe, nije je ubedio, pa je čitav slučaj prijavila policiji.

– Policajci su mi potvrdili da je reč o rotacionoj kameri, koja može da zumira. Moja prijava je prihvaćena, pa ne mogu ništa više da otkrivam, jer je istraga u toku. Takođe, čitav slučaj sam prijavila i zaštitniku građana. Zaista sam jako uznemirena, jer niko ne zna gde završavaju snimci na kojima se na stotine žena presvlače – kaže Katarina.

INSPEKCIJA MORA DA REAGUJE

Predsednik Udruženja potrošača Beograda Petar Bogosavljević za Objektiv navodi da je ovo samo jedan u nizu slučaja o kojima je pisao naš list.

– Ovo ne sme da se dešava, jer niko ne zna šta se dešava sa tim snimcima! Tržišna inspekcija mora da reaguje, a svi građani koji su bili u ovom butiku neka kontaktiraju sa njima pismenim putem, kako bi ostao trag i kako se ovaj slučaj ne bi zataškao. Apelujem na sve one koji misle da su snimljeni da se obrate Regionalnom savetodavnom centru za zaštitu potrošača, koji će ih usmeriti kako da ostvare svoja prava. Ovo je još jedan primer kako veliki trgovinski lanci zloupotrebljavaju svoj položaj – kaže Bogosavljević.

Podsetimo, Objektiv je nedavno objavio vest kako je Beograđanka Marija S. (34), pre nešto više od mesec dana, u kabini butika jednog poznatog tržnog centra na Novom Beogradu, probala više odevnih predmeta, ne sluteći da je sve vreme pod okom skrivene kamere. Ova očajna devojka navela je za Objektiv da je snimak procurio i završio, ni manje ni više, nego na sajtu za odrasle, zbog čega je doživela pravi pakao.

Piše: NIKOLINA AMRIĆ

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 2. JUN

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar