Obratite pažnju na nameštaj: Pet razloga zbog kojih vaša dnevna soba izgleda NEUREDNIJE nego što jeste

U svom domu uvek treba da se osećate ugodno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pexels/Chait Goli, Freepik

Dnevni boravak je prostorija u kojoj sigurno provodite najviše vremena.

Zbog toga je veoma važno da u njemu bude ugodno kako vama, tako i vašim gostima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, ako imate utisak da vam je soba večito neuredna, iako se vi trudite da je što češće čistite, možda pravite neke greške zbog kojih dnevna soba izgleda neurednije nego što zapravo jeste.

Nameštaj je prevelik

Uvek treba da vodite računa da veličina nameštaja bude u skladu sa veličinom prostorije. Ako je nameštaj prevelik, soba može izgledati prenatrpano i neuredno. Budite taktični i osmislite koji tip nameštaja je najbolje da izaberete za vašu dnevnu sobu, u kojoj boji, ali i koje veličine su vam potrebne.

Nameštaj
Foto: Unsplash/Deborah Cortelazzi

Koristite metar kako biste izmerili mesta gde želite da postavite nameštaj. Na taj način ćete biti sigurni da ste se opredelili za adekvatne veličine vašeg nameštaja.

Nema dovoljno svetla

Ugodan dnevni boravak podrazumeva i što više dnevne svetlosti. Osim što je bitna za zdravlje očiju, dovoljno sunčeve svetlosti u vašoj sobi će učiniti da se uvek osećate ugodno i u svom domu. Potrudite se da nameštaj postavite tako da uvek možete da otvorite prozore, a tokom dana nemojte da navlačite zavese.

Koristite previše boja

Nemojte preterivati sa različitim bojama, zato što će vaša soba izgledati neuredno. Sasvim je u redu ako ne volite jednobojni izgled, ali nekad nije dobro ni da kombinujemo različite boje.

Foto: Freepik/lifeforstock

Birajte boje koje se lepo uklapaju, a preporuka je da koristite najviše 3 različite boje. Dve boje neka vam budu glavne i dominantne, a treća boja neka bude u vidu dodataka.

Imate puno stvari

Verovatno ste navikli na svoj dom i dnevni boravak, pa ne primećujete mnoge stvari koje će vaši gosti sigurno primetiti. 75 odsto ravnih površina poput stolova su uglavnom puni raznih stvari kao što su časopisi, knjige, naočare i ostalo. Kupite kutije u koje možete da odlažete takve stvari, kako ne biste pravili previše nereda u svojoj kući.

Igračke za kućne ljubimce su svuda

Igračke vaših ljubimaca, kao i njihovi kreveti koji su razbacani svuda po sobi mogu zaista izgledati prilično neuredno.

Foto: Freepik/Racool_studio

Najbolje je da ovakve proizvode držite van kuće ili da ih makar iznesete pre nego što gosti treba da vam dođu.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar