Na putu smo da se ratosiljamo VIRUSA pod jednim USLOVOM: Oglasio se dr Kon nakon odluke o popuštanju mera

Epidemiolog dr Predrag Kon u Beogradskoj hronici objasnio je zašto nema takav strah

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Korona brojke značajno su bolje u poslednje vreme, ali bez obzira na to, mnoge je strah da bi virus mogao ponovo da bukne, kao što se desilo prošlog leta.

Epidemiolog dr Predrag Kon u Beogradskoj hronici objasnio je zašto nema takav strah.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Da me plaši, ne može da me plaši iz razloga što definitivno dižemo kolektivni imunitet i tu nema spora. Sasvim je sigurno da ne može da se poredi sadašnja situacija sa situacijom prošle godine u ovo vreme. Zašto? Zato što su tada skoro svi bili osetljivi, a samo mali procenat je bio oboleo. Sada imamo 711.000, sad verovatno i više od toga onih koji bili pozitivni, to je više od 10 odsto stanovništva, i plus imamo, približavamo se stalno tih 50 odsto vakcinisanih na teritoriji Srbije. Prema tome, povećavamo kolektivni imunitet.

On je istakao da nam malo fali da konačno pobedimo korona virus i otkrio šta treba da uradimo da bi se to konačno desilo.

– Moram da kažem da sada jeste trenutak poziva mladima i neprekidno to treba ponavljati, zato što su mladi tu negde oko 15 odsto. Govorim o mladima od 18 do 35 godina, to je ta mladost koja nije vakcinisana, a najviše se kreće i najviše može da sačuva virus. Ako ona ne bude čuvala virus tako što će se vakcinisati, onda smo mi na ozbiljnom putu da se ratosiljamo virusa, bar na teritoriji Republike Srbije. Ne govorim sad samo o nekih mesec dana, nego čak i kasnije, što ne znači da nećemo imati manjih povećanja, ne možete vi zaustaviti čitav proces u celom svetu.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar