Napadi se nastavljaju: Oskrnavljen mural posvećen mitropolitu Amfilohiju (FOTO)

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje ovaj strašan čin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Filip Filipovic/Shutterstock Editorial/Profimedia

Na kancelarijama Prave Crne Gore u Baru sinoć je oskrnavljen mural posvećen upokojenom mitropolitu Amfilohiju. Slučaj je prijavljen policiji

– Napadi se nastavljaju. U zadnjih deset dana svedoci smo sramnim dešavanjima u našem gradu. Od napada i obijanja Hrama Svetog Jovana Vladimira do skrnavljenja murala blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija na kancelarijama Prave Crne Gore. Naime, u noći 30. maja nepoznati počinioci su oskrnavili mural mitropolita Amfilohija i crnogorsku trobojku na kancelarijama Prave Crne Gore uz poruku “smrt fašizmu” – tvrdi predsednik odbora Prave Crne Gore Bar Vukan Golubović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njegovim rečima, Prava Crna Gora najoštrije osuđuje ovaj strašan čin i poziva nadležne organe da što pre reaguju i pronađu počinioce koji su ovo uradili.

– Ovako bahat odnos prema Crkvi i njenim velikodostojnicima nije se ispoljavao od vremena komunizma, a samo je znak produbljenih podela onih koji su ih kreirali sa ciljem da na njima vladaju. Hvala Bogu, 30. avgusta došlo je do smene vlasti, a sa njom ćemo polako iskoreniti sve pokušaje razdora i podela među narodom Crne Gore. Sve im je uzalud. Našim velikodostojnicima nikada ništa niste mogli, pa nećete ni sad – zaključio je Golubović.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar