Još jedna evropska zemlja dala ZELENO svetlo: Od danas vakcinisani u OVU državu mogu bez PCR testa

Od testova i karantina, su izuzeti vozači kamiona, mašinovođe u vozovima, piloti, medicinske ekipe i zaposleni u pogrebnim službama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: shutterstock_1896994108

Ljudima koji putuju u Slovačku iz inostranstva od danas neće biti potreban negativni test na korona virus ako poseduju potvrdu o vakcinaciji ili oporavku od kovid-19, izjavila je danas portparolka Uprave za javno zdravlje Daša Račkova.

– Negativan test, takođe, može biti zamenjen dokumentom o vakcinaciji ili oporavkom od kovid-19 za slovačke državljane koji ulaze na našu teritoriju i imaju privremeni ili stalni boravak u susednim državama u krugu od 100 kilometara (od slovačke granice) – rekla je Račkova za TASR.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novo pravilo se odnosi na ljude koji su primili drugu dozu mRNK vakcine najmanje 14 dana ranije, prvu dozu vektorske vakcine najmanje 28 dana ranije i ljude koji su se oporavili od kovid-19 ne duže od 180 dana ranije.

Od testova i karantina, takođe, su izuzeti vozači kamiona, mašinovođe u vozovima, piloti, medicinske ekipe i zaposleni u pogrebnim službama.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar