Evrovizija u NOVOM skandalu: Malta iskeširala 350.000€ za promociju Destini, ministarstvo traži REVIZIJU

Navodno su deo novca dali i stranim influencerima koji su na svojim društvenim mrežama promovirali Destini i njenu pesmu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profiemedia/Rolf Klatt

Taman što se skandal oko Demijana Davida i pitanja da li je ili nije koristio drogu smirio, pojavio se novi vezan za ovo muzičko takmičenje. Ovaj put u epicentru skandala je predstavnica Malte Destini koja je nedeljama pre početka Pesme za Evroviziju bila na vrhu kladionica i svi su joj predviđali pobedu, a na kraju je završila na 14. mestu. Nakon finala svi su ostalo zatečeni i pitali se kako je moguće da je od publike dobila samo 47 glasova, a bila je favorit.

Ovakav ishod pobudio je sumnje i kod vladajućih na Malti i ustanovljeno je kako je Malta potrošila više od 650.000 evra na promociju Destini i zbog toga je ministarstvo unutarnjih poslova na čelu s ministrom Carmelom Abelom zatražilo reviziju troškova jer su posumnjali kako je potrošen ogroman novac na kladionicama uoči Evosonga. Prema pisanju portala Times of Malta, zasad je poznato kako je Turistička zajednica Malte uložila 350.000 evra za promociju Destini, dok je oko 300.000 evra uložio javni servis.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Navodno su deo novca dali i stranim influencerima koji su na svojim društvenim mrežama promovirali Destini i njenu pesmu. Revizija koju je pokrenulo ministarstvo unutrašnjih poslova počinje 31. maja, a kada budu poznati rezultati, odlučiće se o tome ko će i kako snositi odgovornost.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar