Kurti ponovo PROVOCIRA: Premijer lažne države ponovo izneo BESMISLENE optužbe na račun Srbije

Kurti je rekao da "pomno prati" situaciju i položaj Albanaca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Lažni premijer Aljbin Kurti, zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi, ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburn Aljiu i zamenik ministra finansija, rada i transfera Iljir Kapiti razgovarali su danas sa predsednikom Albanskog nacionalnog veća u Srbiji Ragmijem Mustafom i njegovim saradnicima o situaciji na jugu Srbije – Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Takođe su razgovarali o pasivnom odnosu prema albanskom stanovništvu u tim većinski albanskim sredinama, koji je posebno intenziviran u Medveđi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kurti je rekao da “pomno prati” situaciju i položaj Albanaca u tim opštinama i optužio Srbiju da ono što tamo nije uspela da “učini tenkovima, sada čini administrativno”, objavio je portal Reporteri.

– Kampanja protiv albanskih stanovnika u Preševskoj dolini je neprihvatljiva i treba je zaustaviti što je pre moguće – rekao je Kurti.

Mustafa je zahvalio Kurtiju na prijemu i posebno na sredstvima koja je prethodna kosovska vlada kada je on bio premijer izdvojila tokom pandemijske krize i pomogla.

Predstavio je razne projekte koje opštine sa albanskom sredinom planiraju da sprovedu.

Kurti i Mustafa su se složili da intenziviraju saradnju u cilju poboljšanju položaja Albanaca u Preševu, Medveđi i Bujanovcu.



Izvor: Objektiv.rs, Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar