Nastavlja se haos u FSS: Obrisano Pantelićevo saopštenje, Bjeković proglasio pobedu!

Neverovatno, ali istinito, sve ovo se dešava danas u krovnoj kući srpskog fudbala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Fudbalski savez Srbije povukao je sa zvaničnog sajta saopštenje i odluke Marka Pantelića, koji je prethodno bio smenio petoricu članova Izvršnog odbora.

Izjave smenjenog v.d. predsednika više se ne nalaze na sajtu Saveza, a tu nema ni odluke o promeni članova IO.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Umesto svega toga uskoro će sajt FSS objaviti saopštenje sa sednice IO gde će se konstatovati smena Pantelića i postavljenje Bjekovića na poziciju v.d. predsednika. Nisu poznati sve detalji zašto su obrisane Pantelićeve odluke, ali čini se da je rasplet izvesan.

Marko će ostati bez funkcije u Fudbalskom savezu Srbije. Bjeković će, kao deo “protivničkog tima”, izaći kao pobednik i navodno će mu biti dodeljena funkcija v.d. predsednika FSS, a veliko je pitanje šta će se posle događati

Foto: FSS.rs/Printscreen

Izdato je i saopštenje kojima se ovo sve potvrđuje, naravno, na zvaničnom sajtu:

Odluka o izboru zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marka Pantelića koja je objavljena u službenom listu FŠ ,,Fudbal“ broj: 17/2020 od dana 05.10.2020. godine, a doneta je od strane Izvršnog odbora FŠ na 11. sednici Izvršnog odbora FŠ dana 05.10.2020. godine doneta je očiglednim kršenjem odredbi Zakona o sportu, odnosno doneta suprotno pravnom pravilu iz člana 33. stav. 2 tačka 2) Zakona o sportu, kojim je propisano da članovi uprave sportske organizacije, uključujući i zastupnika i likvidacionog upravnika sportske organizacije ne mogu biti članovi uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom, što je Marko Pantelić bio, pošto je u vreme izbora na funkciju zamenika predsednika FŠ i za sve vreme do dana donošenja ove odluke bio i ostao upisan u Agenciji za privredne registre kao predsednik Fudbalskog saveza Beograda (FSB) – stoji u saopštenju gde se još dodaje:

Nesporna je činjenica da Marko Pantelić i dalje obavlja funkciju predsednika FSB i zastupnika FSB, kao i da je propustio priliku da istog dana kada je izabran na funkciju zamenika predsednika FŠ (zastupnika FŠ), podnese ostavku na funkciju predsednika FSB (zastupnika FSB) i time eventualno učini zakonitim svoj izbor na funkciju zamenika predsednika FŠ. Osim toga, utvrđeno je da 2019. godine, a ni u vreme donošenja ove odluke Izvršnog odbora FŠ, nisu bili ispunjeni pravni uslovi da Marko Pantelić bude delegat – predstavnik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije, pošto Marko Pantelić nije član nijedne fudbalske organizacije (fudbalskog kluba, teritorijalnog fudbalskog saveza) sa teritorije FSRIS, niti ima prebivalište na teritoriji FSRIS. Za zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije izabran je Nenad Bjeković. Izborom na funkciju zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Bjeković, će biti registrovan i kao ovlašćeni zastupnik Fudbalskog saveza Srbije u Agenciji za privredne registre Republike Srbije u zakonskom roku. Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije iz člana 1. ove odluke, izabran je za obavljanje te funkcije do kraja mandatnog perioda 2019 – 2023. godina – ističe se u saopštenju.

OVDE pročitajte novo saopštenje na sajtu Saveza.

Potpuno rasulo u FSS: Pantelić smenio Bjekovića, ali je i Bjeković smenio Pantelića!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar