Potpuno rasulo u FSS: Pantelić smenio Bjekovića, ali je i Bjeković smenio Pantelića!

I sam Pantelić se oglasio ovom prilikom zvaničnim putem, navodno je doveo Jovana Teodosića, brata našeg proslavljenog košarkaša u Izvršni odbor, osim još četvorice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FK Crvena Zvezda-Dragoslav Sekularac-Komemoracija Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić smenio je u ponedeljak petoricu članova Izvršnog odbora i umesto njih na ta mesta postavio svoje ljude.

Nova frka i novi potresu u Fudbalskom savezu Srbije, a nema sumnje da na ovome neće sve ostati, uslediće odgovor smenjenih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dužnosti su razrešeni Branko Stojaković, predsednik FS Zapadne Srbije, Marjan Rnić, nekada prvi čovek OFK Bačke i predsednik komisije za žalbe FSS, pa bivši sudija Dušan Mrakić, koji je kao i direktor Brodarca Dragan Ilić, u Izvršni odbor bio delegiran kao kandidat FS Beograda.

Najzvučnije ime među razrešenima, potpredsednik Nenad Bjeković, koji je bio kandidat Pantelićeve opozicije za mesto predsednika FSS u slučaju da prođe njihov plan da smene aktuelnog vršioca dužnosti.

Jovan Teodosić, rođeni brat košarkaša Miloša Teodosića, inače kuma Marka Pantelića, novi je član Izvršnog odbora. Pored njega, u članove Izvršnog odbora promovisani su: Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić.

Tim povodom, oglasio se i sam Pantelić:

– Danas u 13.00 u Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maja, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne. Ja kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji.

OVDE pogledajte i zvaničan dokument FSS, na kom se vidi da je Pantelić smenio petoricu, iako u istom trenutku dolaze oprečne informacije, doduše nezvanične, po kojima je Bjeković navodno smenio Pantelića, prenose mnogi srpski mediji.

Na sednici nije bio prisutan zamenik i vršilac dužnosti predsednika, Marko Pantelić, pa je stoga objavljeno da je on zapravo smenjen.

Ta druga struja, koju čine Novica Tončev, Dragan Simović, Jovan Šurbatović, Milan Karadžić, Dragomir LazovićBranko Stojaković, Marjan Rnić, Dragan Ilić, Saša Bajčetić, Dušan Mrakić Nenad Bjeković, uverena je da je ona u pravu, kao i da Pantelićeva smena skoro svih njih nema pravno pokriće.

U ovom trenutku, javnost je potpuno zbunjena, niko ne zna ko je na čelu Saveza, jer Bjeković tvrdi da je on, dok je Pantelić uveren da je to upravo on. Ova saga je tek počela, verujte, i biće veoma interesantno videti joj kraj.

Kakva izjava Vladimira Stojkovića pred Zvezdu: Silujte me ako ne osvojimo Kup!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar