Irina je odličan PRAVNIK ali ne radi: “Rekli su mi da nikad neću dobiti posao dok izgledam ovako lepo”

Ona smatra da je glavna prepreka na putu da postane zaposleno lice to što je isuviše i lepa i atraktivna, a dodala je i da je baš svaki put pre razgovora za posao imala osećaj da izgleda previše dobro da bi radila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Nakon što je praktično godinama bezuspešno tragala za poslom, diplomirana pravnica Irina Kova (35) koja živi u Londonu, rešila je da pokrene vlasitit biznis – prodaju vintage odeće preko Interneta.

Ova Ruskinja smatra da je glavna prepreka na putu da postane zaposleno lice to što je isuviše i lepa i atraktivna, a dodala je i da je baš svaki put pre razgovora za posao imala osećaj da izgleda previše dobro da bi radila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, Irina je rekla da su joj žene zavidele na atraktivnom izgledu, pa joj nisu verovale i imale su mnoštvo predrasuda. Za razliku od njih – muški poslodavci joj jednostavno nisu verovali.

-Biti lep je problem kada pokušavaš da se zaposliš. Imam diplomu pravnog fakulteta i odličan CV, ali mi je agent za pronalaženje posla ipak savetovala da ofarbam svoju plavu kosu dok imam intervjue. Rekla mi je: “Nikada nećete dobiti posao koji izgleda tako”. Bila je u pravu. Kada sam se ofarbala u tamnije, ponudili su mi još posla. Čak sam počela da nosim i naočare, iako mi je vid, savršen kako bih delovala profesionalnije – istakla je ova 33-godišnjakinja, pa nastavila ispovest:

-Bilo mi je užasno u kancelariji. Jedan šef mi je rekao da treba da prestanem da se ističem i da naučim da budem poniznija i da ne potenciram to kako izgledam. Čak nisam ni nosila visoke potpetice.

– Retko se šminkam jer smatram da za to nema potrebe. Kada imaš velike usne i oči to već dovoljno privlači pažnju. Mislim da je moj bivši šef želeo kroporativno okruženje u kom su svi isti, imaju hipoteku i troje dece. Na neki način mi je rekao da sam isuviše glamurozna da bih se uklopila u njihov kolektiv – rekla je Irina.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Irina KoVa (@irinak0va)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Irina KoVa (@irinak0va)

Ona je zaključila i da će muškarci radije da zaposle manje atraktivne žene kako ih ne bi ometale u poslu, ili da ne bi imali probleme sa suprugama.

-Sada sam započela onlajn prodaju nošene odeće. Na kraju krajeva više ne zavisim od tuđeg mišljenja i da li se moje lice uklapa ili ne – naglasila je.

Ana (35): Kad sam videla svoje slike na sajtu za odrasle, zanemela sam, a onda me je muž još više šokirao 

Izvor: Blic Žena

Komentari (1)

  1. Можда се не шминка, али је усне напућила. То све говори о менталном склопу.

    Odgovori

Ostavite komentar