Da li vam smetaju NEPRIJATNI mirisi kućnog ljubimca? Jednostavan način da REŠITE ovaj problem

Trudite se da svoj dom održavate čistim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Neugodan miris kućnih ljubimca je sasvim normalna pojava, ali ipak treba da se trudite da ga na neki način uklonite.

Za većinu nas su naši kućni ljubimci neodoljvi i divni, ali kada su njihovi mirisi u pitanju, to je sasvim druga priča.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pogotovo kada nam dođu gosti koji nisu navikli na život sa kućnim ljubimcima, trebalo bi da se potrudimo da sve izgleda čisto i da uklonimo neugodne mirise.

Postoji nekoliko jednostavnih načina na koje to možete da uradite.

Ako imate mačku, najvažnije je da njenu kutiju održavate svežom i čistom. Potrebno je da pesak u kutiji bude suv jer mačke ne vole da vrše nuždu u pesku koji je vlažan i mokar.

Foto: Freepik/senivpetro

Počnite to da praktikujete od prvog dana jer ćete kasnije teško naučiti mačku da koristi svoju kutiju. Obavezno je da u neposrednoj blizini kutije držite osveživač vazduha koji će neutralisati neprijatne mirise.

U slučaju da imate psa, neophodno je da ga redovno kupate, ali i da njegovu prostirku održavate čistom. Nemojte čekati da se na njoj nakupe dlake kako biste je oprali, već to radite nekoliko puta mesečno. Ako imate psa sa dužom dlakom, potrebno je redovno da ga češljate jer što je dlaka duža, mirisi se lakše šire.

Foto: Freepik/nikitabuida

Takođe, vodite računa o tome kakve proizvode kupujete za svog ljubimca jer određene poslastice mogu biti jedan od uzroka lošeg zadaha. Isprobajte nekoliko različitih poslastica kako biste pronašli odgovarajuću.

Foto: Unsplash/
Tran Mau Tri Tam

Naravno, bitno je da redovno usisavate i provetravate prostor u kojem vaši ljubimci najčešće borave. Takođe, možete iskoristiti sirće kao prirodno sredstvo za uklanjanje neugodnih mirisa kućnih ljubimaca.

Napravite mešavinu od vode i sirćeta u razmeri 50:50 i prebrišite površine u kući na kojima je ostao neugodan miris. Sirće će u početku imati jak miris, ali će on posle nekoliko minuta početi da nestaje.



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr, lifepressmagazin.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar