Prijatelji i saveznici razgovarali u 4 oka: Đukanović i Vjosa kuju tajne planove

Đukanović je zahvalio za visoke ocene o Crnoj Gori i potvrdio da je saglasan da je vreme za intenziviranje bilateralnih odnosa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Armend NIMANI/AFP , Printscreen

Takozvana predsednica lažne države Vjosa Osmani, nakon sastanaka u okviru Samita predsednika regiona Brdo-Brioni, održala je sastanak sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Oni su pohvalili međudržavne odnose i naglasila da su albanska zajednica u Crnoj Gori i crnogorska manjina na tzv. Kosovu most saradnje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takozvana predsednica Osmani i Đukanović usprotivili su se ideji promene granica u regionu, ali su takođe izrazili zabrinutost zbog sve većeg uticaja Rusije u regionu.

Na sastanku razgovarano je i o produbljivanju saradnje u oblasti turizma, kulture, obrazovanja i ekonomsko-trgovinske razmene.

Osmani je zahvalila Đukanoviću na prihvaćenoj inicijativi za susret, kao i za jasne stavove tokom današnjeg Samita i konstruktivnu podršku koju je Crna Gora godinama pružala tzv. Kosovu uz uverenje da će dve zemlje iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju za jačanje saradnje.

Zahvalila je i za ulogu “predsednika” u ostvarivanju saradnje sa Albancima u Crnoj Gori koji su, kako je kazala, važan deo crnogorskog društva.

Osmani je poručila da vidi budućnost tzv. Kosova u EU, koje želi da gradi partnerske odnose sa svim državama, a Crna Gora je, kako je rekla, u tom smislu na vrhu liste prijatelja i saveznika.

Đukanović je zahvalio za visoke ocene o Crnoj Gori i potvrdio da je saglasan da je vreme za intenziviranje bilateralnih odnosa.

– Nemamo otvorenih pitanja ni nerazumevanja, ali imamo zajedničke ciljeve EU i NATO, ali i zabrinutost za stabilnost regiona – kazao je Đukanović.



Izvor:

Komentari (4)

Ostavite komentar