Vardijeva filmska priča: Ono što je uradio, mnogi ne bi uspeli ni na “Football Manageru”

Neverovatan podatak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kirsty Wigglesworth / PA Images / Profimedia

Da je Džejmi Vardi jedinstven fudbaler, odavno je već poznato.

Prošao je put od “beton lige”, do šampiona Engleske za svega nekoliko godina i jedan je od najomiljenijih fudbalera u Evropi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, da tu ne bude završetak njegove priče za filmsko platno, potrudili su se statističari na Ostrvu, koji su “izvukli” još jedan neverovatan podatak.

Naime, napadač Lestera, sa kojima je u subotu osvojio prvi FA kup u klupskoj istoriji, jedini je kroz karijeru nastupao u svih 14 rundi najstarijeg engleskog takmičenja.

Pre deset godina, Vardi je igrao amaterski fudbal i došao je do svog prvog trofeja osvojio je englesku “Northern league” – konferencijski nivo takmičenja.

Nakon epizoda u Halifaksu i Flitvudu 2012. godine odlazi u Lester gde počinje jedna od najlepših priča u istoriji fudbala.

Najstarije fudbalsko takmičenje ima 14 rundi, a od prve runde kreću amaterski klubovi. Nakon kvalifikacija stižu glavne runde gde su priključuju i profesionalni klubovi u Engleskoj.

Dakle, Vardi je u svojoj karijeri igrao svih šest rundi kvalifikacija FA kupa i osam glavnih rundi, na kraju je i osvojio ovo najstarije takmičenje na svetu.

Dragoviću, odluči se: Tri kluba žele sjajnog štopera, Zvezda je favorit u ovoj trci!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar