Najboljih 11 igrača koje je napravio Kosanović: Od ovih imena se i najjači timovi sklanjaju! (VIDEO)

Nemerljiv doprinos u razvoju brojnih fudbalera koji su danas poznati u Evropi, imao je upravo on

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Srpsku javnost duboko je potresla jučerašnja vest da je sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović preminuo od posledica koronavirusa.

Mnogi su u neverici, retko ko još uvek može da shvati kako se to sve tako brzo izdogađalo, ali, nažalost, “Kosana” više nema…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Obično se nečiji značaj prepozna na Planeti tek kada ga više nema među nama, pa smo zbog toga odlučili da napravimo spisak najboljih igrača u čijem je stvaranju Kosanović učestvovao.

Foto: Starsport

Upućenijima je poznato, a onima kojima nije – Milan Kosanović je kao trener mlađih kategorija Vojvodine osvojio titulu u prvenstvu Srbije sa generacijama 1995. i 1996. godište.

Odatle je proizašlo mnogo dobrih fudbalera. Kao neko ko je dosad najviše pokazao, izdvaja se ime Sergeja Milinković-Savića. Bio je predvodnik poznate ’95. generacije u Novom Sadu, a jasno je šta je Kosanović napravio od današnjeg standardnog reprezentativca Srbije i momka za čiji se transfer spominje cena od devet cifara.

Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Sledeći, sa sličnom pričom, jeste Mijat Gaćinović. Momak rođen u Trebinju trenutno nastupa za Hofenhajm, a poznanstvo sa pomoćnikom Vladana Milojevića traje još od dečačkog doba.

Srđan Babić je takođe jedan od onih na koje je dojučerašnji sportski direktor Vojvodine imao najdirektniji uticaj. Ovaj momak bio je standardni član omladinske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu (gde je takođe učestvovao Milan Kosanović kao pomoćnik Veljka Paunovića).

Foto: crvenazvezdafk.com

Još jedan sadašnji štoper Crvene zvezde dolazi u ovaj “obruč”, a to je Radovan Pankov.

Takođe, još jedan igrač koji ima veze sa crveno-belima i u čijem je razvoju “Kosan” imao veliku ulogu je Nemanja Radonjić. Poznato je koliko je brzonogi fudbaler problematičan, ali je utisak da je u klubu sa “Rajka Mitića” umnogome bio disciplinovaniji nego ranije.

Foto: Starsport

Postoji priča da kada je Radonjić odlazio iz Zvezde u Marsej, svi su bili oduševljeni zbog tog transfera i mislili kako će bivši omladinac Partizana uspeti u francuskom fudbalu, ali je Kosanović mislio drugačije, kao i obično, bez dlake na jeziku.

Radonja, ja ne znam što se ti opraštaš od nas. I onako ćeš da se vratiš za šest meseci – i nije mnogo pogrešio, pošto od odlaska iz Crvene zvezde, Radonjić nije glavni igrač bio ni u Marseju ni u Herti gde je sada na pozajmici.

 

Najbolji strelac Superlige Srbije Milan Makarić takođe je rastao pod dirigentskom palicom ovog čoveka…

Milan Kosanović obavljao je jedno vreme i ulogu selektora Srbije za igrače rođene 1998. i mlađe. Iz te generacije verovatno najpoznatije ime koje je proizašlo je Uroš Račić, aktuelni reprezentativac i član Valensije.

FOTO: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Tu je i doskorašnji fudbaler Čukaričkog, Veljko Birmančević, koji dolazi iz pomenute ’98. generacije…

A treba uzeti i u obzir sve one momke koji su prošli kroz “filter” pomoćnika Veljka Paunovića na pomenutom Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Izdvajaju se svakako Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Predrag Rajković, Marko Grujić, Milan Gajić, Ivan Šaponjić…

Milan Kosanović ostavljao je utisak gdegod da se pojavljivao, s tolikom harizmom, dobrotom i duhovitošću bio je zaista retka ličnost u srpskom fudbalu koja je otišla tiho, bez pozdrava…

Na početku letnjih priprema 2019. godine rekao je Vladanu Milojeviću:

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

– Znaš, Miloje, nešto sam razmišljao. Hajde da se mi malo napnemo ovog leta i ponovo uđemo u tu Ligu šampiona. Čisto zbog ovih koji kažu da smo slučajno pobedili Salcburg – rečenice su koje dovoljno objašnjavaju šta je neprimetni i skromni “Kosan” zapravo bio u srpskom fudbalu.

Legenda.

Strašni detalji smrti bivšeg trenera Zvezde: U ponedeljak bio na Upravnom odboru, u četvrtak umro!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar