Šokantno istraživanje: Muškarci u PANICI, koronavirus može da UNIŠTI polni organ

Već je ranije poznato kako novi koronavirus može da ošteti krvne žile

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Virus “CoV-SARS-2” može da uđe u tkivo polnog organa zaražene osobe i potencijalno prouzrokuje trajnu erektilnu disfunkciju, pokazalo je preliminarno istraživanje koje je sprovedeno u sklopu programa reproduktivne urologije medicinskog fakulteta Univerziteta u Majamiju.

Profesor Ranjith Ramasami, autor istraživanja objavljenog u naučnom časopisu “World Journal of Men’s Health”, proučavao je razlike u tkivu polnih organa kod muškaraca koji su preležali kovid i onih koji nisu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Već je ranije poznato kako novi koronavirus može da ošteti krvne žile, što može da dovede do oštećenja tkiva koja te žile snabdevaju, a to se odnosi i na sunđerasto tkivo unutar muškog polnog organa.

– U našoj pilot-studiji, otkrili smo da su muškarci koji se ranije nisu žalili na erektilnu disfunkciju razvili ozbiljne slučajeve erektilne disfunkcije nakon pojave kovid 19 infekcije – rekao je Ramasami za “Sky News”.

– Naše istraživanje pokazalo je kako kovid 19 može da prouzrokuje raširenu endotelnu disfunkciju i u drugim sastavima organa osim pluća i bubrega – rekao je Ramasami i dodao:

– Temeljna endotelna disfunkcija, do koje dolazi zbog ulaska kovida u endotelne ćelije, može da pogodi brojne organe, uključujući i penis.

Kako se u pilot-studiji radi o samo četiri zabeležena slučaja, muškaraca koji su se prijavili za ugradnju proteze u penis radi erektilne disfunkcije, Ramasami ističe kako su potrebna i dalja istraživanja. Takođe je i upozorio sve muškarce koji nakon infekcije razviju probleme sa erektilnom funkcijom da se jave doktoru specijalisti.



Izvor: Objektiv.rs, SkyNews

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar