Fakultet dramskih umetnosti se oglasio nakon sramnog intervjua Biljane Mašić: Pomenuli su i STUDENTE

Najmlađa žrtva samoproklamovanog učitelja glume je devojka koja je tek nedavno postala punoletna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Sramnim dvosatnim intervjuom Biljane Mašić u emisiji “Dok anđeli spavaju” nastavila se medijska kampanja odbrane Mike Aleksića.

Biljana Mašić je supruga Mike Aleksića i profesoka na Fakultetu dramskih umetnosti, koji se posle ovog intervjua i onog pre toga, u “Večernjim novostima”, oglasio saopštenjem:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Posle istupa u javnosti profesorke FDU Biljane Mašić povodom sudskog procesa koji je u toku ograđujemo se od izjava vezanih za nastavu, studente i profesore FDU-a. Ime i delatnost našeg fakulteta ne mogu biti interpretirani u korist jedne strane u procesu, posebno zbog činjenice da su u njega uključeni i naši studenti”, piše u saopštenju Fakulteta dramskih umetnosti.

Podsetimo, i u ovom intervjuu, kao i u prethodnom u “Večernjim novostima”, Mikina žena Biljana Mašić je ponudila samo spekulacije, opšta mesta i odgovore na mnoštvo trivijalnih pitanja. Istovremeno nije dala vredne odgovore ni na jedno od zaista bitnih pitanja: kako to da čak 7 devojaka optužuje Miku za niz silovanja ili seksualnih zlostavljanja? Otkud više desetina svedoka njegovih navodnih nasrtaja na devojke? Zašto su sudski veštaci utvrdili da sve devojke, koje ga optužuju, nisu sklone laganju? A ako već i lažu, kao što Mikina žena tvrdi, ko je organizovao tu “zaveru”? S kojim motivom? Kako je uopšte uspeo da uveže više od 30 žrtava i svedoka u zaveru ove veličine?

Kao što javnost zna, Miku Aleksića je zvanično za silovanje i nedozvoljene polne radnje optužilo sedam devojaka. Policiji i tužilaštvu javilo se još žena koje su navele da su od Aleksića preživele isto. Zbog zastarelosti njihovih slučajeva, o kojima nisu imale hrabrosti da ranije progovore, one će u slučaju protiv Aleksića biti svedoci, a ne oštećene. Više njih javilo se iz inostranstva i saslušane su preko video-linka.

“Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”, rekla je mlada glumica Milena Radulović za “Blic” početkom januara ove godine, i pokrenula klupko užasa koje se i dalje odmotava.

Posle Milene, javno je progovorila i mlada glumica Iva Ilinčić. Najmlađa žrtva samoproklamovanog učitelja glume je devojka koja je tek nedavno postala punoletna.

Nakon njihovih javnih svedočenja za “Blic”, tužilaštvu se javilo na desetine svedoka. Svi su spremni da svedoče u njihovu korist, da pričaju o Aleksićevom ponašanju…

Miroslav Mika Aleksić optužen je za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

“Mislila sam da je inteligentnija”: Supruga Duleta Savića odgovorila Srbljanovićki zbog Mike Aleksića



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar