BABA Nikole Đurička je naša poznata glumica: Gledali smo je u OTPISANIMA, a živela je u nemaštini (FOTO)

Malo ko zna da je Đuričko potomak glumice koju smo gledali u mnogim domaćim ostvarenjima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ Dokumentarne Emisije Balkan

Nikola Đuričko važi za jednog od najuspešnijih domaćih glumaca. On trenutno gradi karijeru u Americi, a malo ko zna da je njegova baka poznata srpska glumica Tomanija Đuričko.

Naime, Tomanija je igrala u više televizijskih filmova i serija “Povratak otpisanih”, “Kamiondžije”, “Vruć vetar” i mnogim drugim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona je bila udata za Đorđa Đurička sa kojim je dobila sina pilota (oca Nikole Đurička) i ćerku, a njen unuk smatra da je ona razlog što je on počeo da se bavi glumom.

“Tomanija Đuričko jeste moja baka i moguće je da se zbog nje i ja bavim glumom”, ispričao je Nikola Đuričko o baki čiji je život bio izuzetno težak.

Foto: Youtube/printscreen

Tomanija je davne 1915. otišla u Francusku gde je u Nici, prvi put nastupala na sceni.

– Teško smo živeli, nije bilo novca, a lišavali smo se gotovo svega. Ali, beskrajno smo voleli pozorište, ispunjavalo nas je najzdravije drugarstvo i osećali smo da smo srećni – ispričala je Tomanija.

Kada je počeo rat, ona je prešla u Pančevo, a četiri godine je igrala u ondašnjem Beogradskom dramskom. Doživela je opšta priznanja, ali sačekao ju je otkaz koji je ona, bez pitanja, potpisala. Umesto da zatraži penziju, put ju je odveo u Narodno pozorište gde je često bila zapostavljena uprkos velikim dostignućima.

Žiri filmskog festivala u Rimu dodelio joj je 1966. prvu nagradu za žensku ulogu u filmu “Čovek sa fotografije” Vladimira Pogačića.

– Uvek kad bih dobila ulogu, obuzimao me je strah. Događalo mi se i da zaplačem čitajući prvi put tekst uloge. Duboko sam preživela sudbinu svake žene koju sam tumačila na sceni – ispričala je Tomanija.

Da li bi PONOVIO ove reči? Ovako je Nikola Đuričko pričao o Aleksiću: Meni je to bilo DRAGOCENO iskustvo



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar