Teniser izbegao sigurnu smrt: Ono što mu se desilo ne bismo poželeli ni najvećem neprijatelju!

Sve je to otkrio u velikom razgovoru za hrvatske medije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Christopher Levy/Zuma Press/Profimedia

Malo ljudi zna da je u ratnom Sarajevu Damir Džumhur umalo izbegao tragediju, i to kao novorođenče. Bosanski teniser je rođen u Sarajevu za vreme rata u toku raspada Jugoslavije i to 20. maja 1992. godine.

On je u intervjuu za hrvatski “Večernji list” otkrio da cela njegova porodica ima državljanstvo te zemlje, ali i da je malo nedostajalo da tokom rata izgubi život samo par dana po rođenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Hvala Bogu, ne sećam se skoro ničega. Retke su scene iz tih ratnih godina kojih se ja sećam. Rat se završio kad sam napunio četiri godine, tako da većinu toga znam samo iz priča oca i majke – počeo je Džumhur.

On je potom ispričao kako je izbegao sigurnu smrt.

– Opsada Sarajeva počela je u aprilu 1992. a ja sam se rodio 20. maja u bolnici na Koševu. Moj tata je za to vreme bio u Konjicu, u Sarajevo se nije moglo ući, pa je po mene i mamu dan posle rođenja došao moj stric. A već 22. maja ta bolnica je bila granatirana – priča Džumhur.

Foto: Profmedia/JB Autissier / Panoramic / Bestimage

– Otac me nije video prvih 11 meseci, ušao je u Sarajevo na neki ludi način jer tada su svi bežali iz Sarajeva. Te prve dve godine bile su i najteže ratne godine, a mi smo neko vreme stanovali kod strica i strine. I tako, nikad nismo napustili Sarajevo. Možda i zato što moji roditelji nisu mislili da će sve to tako dugo trajati. A ono što mi je neverovatno, moji roditelji kad govore o tome nikad se ne žale, nikad ne kukaju – rekao je Džumhur.

Teniser koji igra za Bosnu i Hercegovinu kaže da u njegovoj porodici svi imaju hrvatsko državljanstvo preko njegovog dede po ocu.

– Imali smo problema s BiH pasošem, do pre 10 godina bila nam je potrebna viza za mnoge zemlje, a s hrvatskim pasošem moglo se lakše putovati. I brat je tako došao na jedan turnir s hrvatskim pasošem, na ATP-u su stavili hrvatsku zastavu i tako je ostalo.

Đokovića očekuje duel sa “ludakom”: Nikada do sada nisu igrali jedan protiv drugog!Izvor: Objektiv.rs, Večernji list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar