BRUKA! Haradinaj pretio Srbima na Vaskrs: Otkrivamo šta se krije iza SKANDALOZNIH reči

Haradinaj nije odoleo da Srbima zapreti na praznik, govoreći o ujedinjenju tzv. Kosova i Albanije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Neprijateljske strele upućene su Srbima na veliki hrišćanski praznik – Uskrs. Dok jedne dolaze s albanske strane, i to od nekadašnjeg komandanta terorističke OVK koji se preobukao u odelo političara, Ramuša Haradinaja, za druge se pobrinula hrvatska omladina koja građanima srpske nacionalnosti poručuje da ih neće biti.

Haradinaj nije odoleo da Srbima zapreti na praznik, govoreći o ujedinjenju tzv. Kosova i Albanije ukoliko se Prištini ne dozvoli stolica u Ujedinjenim nacijama i članstvo u NATO. Atmosferu je dodatno podgrejala i grupa od dvadesetak mladića koja je u pratnji policije prošla ulicama Borovog Sela u Hrvatskoj, skandirajući poruke govora mržnje, između ostalog i „Ubij, ubij Srbina”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

RATNI HUŠKAČ

Haradinaj je ukazao da je Albanija članica NATO saveza i da bi i tzv. Kosovo trebalo da bude član zapadne vojne alijanse.

– Albanci nikada nisu bili bliže bezbednosnoj organizaciji kao što je NATO. Albanija je u NATO i mi smo bliski NATO; (tzv.) Kosovo bi takođe trebalo da bude u NATO. Ako (tzv.) Kosovu ne bude dozvoljeno da se pridruži UN niti članstvo u NATO, moramo da se ujedinimo sa Albanijom – poručio je Haradinaj.

USTAŠKI PREDZNAK

Za incident u Borovom Selu pobrinula se grupa muškaraca koja je marširala pevajući „Oj, Hrvatska, mati, Srbe ćemo klati” i vikala „Ubij, ubij Srbina“ dok je za njom išao policijski automobil.

Saborska zastupnica iz redova SDSS Dragana Jeckov kaže da se ovaj događaj nikako ne može okarakterisati samo kao remećenje javnog reda i mira.

– Ulicama je prošla skupina koja je uzvikivala „Ubij Srbina” i pevala neprimerene pesme s ustaškim predznakom koje pozivaju na mržnju i nasilje. To ne može biti samo remećenje javnog reda i mira – smatra Jeckovljeva, te dodaje da je Uskrs najveći hrišćanski praznik i da srpska zajednica ovim pokušajem ne može da bude ponižena.

Istraga potvrdila optužbe: Gucati i Haradinaj pred sudom u Hagu

NEODGOVORNO PONAŠANJE

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije u izjavi za Objektiv kaže da se neprestano suočavamo sa visokim stepenom neodgovornog regionalnog ponašanja.

– Naši susedi kreiraju stalne tenzije i medijske hajke koje treba da podgrevaju mržnju i netrpeljivost prema Srbiji i srpskom narodu. U Hrvatskoj je u toku duboka kriza države koja ne uspeva da nađe odgovore na pandemiju u zdravstvenom smislu i obezbedi ekonomski oporavak, pa im ova vrsta incidenta dobro dođe da skrenu pažnju javnosti sa svojih neuspeha. A što se tiče Haradinaja i drugih vodećih albanskih političara sa KiM, njima je izazivanje srpskog naroda i Srbije glavna politička ideja, pa u tom smislu i pretnja „snovima”, kao što je formiranje velike Albanije. Autodestrukcija je suština regionalnih političkih elita neuspešnih država. Takav je i njihov odnos prema Srbiji i srpskom narodu – zaključuje Miletić.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Bivsi izbacivac u diskoteci jednostavno nema intelektualni kapacitet da shvati da za pristupanje nato-u treba mnogo vise od njegove (puste) zelje. Takodje, ovaj panglu ne moze da shvati da nato u svoje clanstvo ne prima nijednu drzavu koja nije ima neresena pitanja teritorije. Plus, kosovo nije medjunarodno priznata drzava vec je jos uvek juzna srpska pokrajina. I trece, ovaj cuvar koza i ovaca, misli da je produzena ruka amerike i njene politike na balkanu, ali nema dovoljno sive mase da shvati kako ta ista amerika ima plastenike koji su vece površine od kosova, i da je dovoljno da se postavi pitanje koliko novca americkih poreskih obveznika godišnje nestane u kriminalnoj crnoj rupi zvanoj kosovo pa da ih ugase kao svetlo u podrumu ili zadnjem dvoristu.

    Odgovori

Ostavite komentar