Objektiv intervju – Jovana Arsić: Ne idem u Tokio da vidim Olimpijske igre, nego da se borim za medalju!

Velika nada našeg sporta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Naša najbolja veslačica Jovana Arsić (28) početkom aprila ispunila je olimpijsku normu za Tokio na takmičenju u italijanskom Varezeu i tako, do ovog Vaskrsa, ostala poslednja takmičarka Srbije u timu za Japan, koji zasad broji 65 sportista.

Pa kad je već tako, ima li boljeg rivala za odmeravanje snage u kucanju jajima od šampionke koja je u formi? Na početku, jedno jaje za Jovanu, jedno za moju novinarsku malenkost. Napred! Kuc, bam!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Čekaj, Jovana, da se pripremim! – zakukah na sav glas…

Kuc, bam!

– Ej, odvali mi i drugu stranu, stani… Pa nije pošteno Jovana, ti treniraš… – utučeno sam zaključio da je sve gotovo.

Kraj okršaja označio je i početak razgovora o prazniku koji Jovana opet neće dočekati u krugu porodice – reprezentacija Srbije je na i Svetskom kupu u Zagrebu baš u vreme Vaskrsa, i to je slučaj od 2017, kada je prešla iz Veslačkog kluba Zreneks u Crvenu zvezdu.

Foto: Vlada Sporcic

– Prelazak iz Zrenjanina u Beograd nije bio strašan, jer sam bila samostalna i ranije i navikli smo da nisam kod kuće za praznike. Odrasla sam uz majku i tri brata i uglavnom je mama farbala jaja sa Vaskrs, a pretežno su joj moja braća pomagala. Više su u kuhinju oni voleli da se umešaju nego ja – priznaje Jovana, uz osmeh iz kojeg isijava ljubav prema najdražima koji trenutno nisu kraj nje.

“Ne idem u Tokio da vidim Olimpijske igre, nego da se borim za medalju”.

Zrenjanin je za našu olimpijku bio i mesto odrastanja, teških treninga, ali i mesto prvih provoda, jer je ona uspela da pomiri borbe u najtežoj veslačkoj disciplini i druženje s prijateljima.

– Ništa nisam propustila kad je život van čamca u pitanju. Ušla sam u seniorsku reprezentaciju sa 23 godine… Ali pet godina pre toga, ja sam više trenirala sama za sebe, veslala sam bez trenera u Zrenjaninu. Tada sam izlazila, moj brat je držao diskoteku… Pa i dan-danas kad hoću da izađem, ja odlučim, i to je to – sledeći dan ne treniram. I to funkcioniše.

A kad izađeš, smeju li muškarci da priđu uspešnoj sportistkinji i lepoj devojci?

– Pa prilaze mi… Mislim, sad mi niko ne prilazi jer nemamo mogućnosti, nigde niko ne može da ide zbog korone. Nije teško u vrhunskom sportu biti u vezi, ali koliko god morate zajedno da gradite nešto i da idete napred zajedno, svako mora da misli i na sebe. Sada nisam u vezi, ali ko zna, možda ću nekog upoznati na Olimpijskim igrama – zagonetno se nasmejala naša veslačka princeza.

Piše: VOJIN JOVANOVIĆ

U suzama od emocija: Nikola Grbić je prvi srpski trener koji je postao šampion Evrope u odbojci! (FOTO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Svaka čast Jovani na izborenom mestu na OI, ali da ide na medalju...ljudi to nije realno! Ako uspe da bude u B finalu (od 7. do 12. mesta), to će biti skoro isti uspeh kao i da je ušla u A finale. Lepo što devojka ima visoke ciljeve, ali jedno su želje, a drugo su mogućnosti. Ovo što su uradili u veslanju po pitanju izbaranja normi za OI je samo početak kao što postoje u atletici, plivanju...B i C norme, i onda vam takmičar ode na OI, ispadne posle prve trke i zajebava se narednih 10 dana. A to neko plaća. Nadam se da to neće biti slučaj sa Jovanom. Srećno!

    Odgovori

Ostavite komentar