Ne izaziva alergije, a koža postaje HIDRIRANA: 4 razloga da za negu počnete da koristite GLICERIN

Aktivan je sastojak mnogih preparata za negu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Pre korišćenja bilo kakvih preparata za negu kože, potrebno je da proverite sastojke pogotovo ako su kreme za lice u pitanju.

Jedan od sastojaka koji ima izuzetno dejstvo kad je koža u pitanju jeste glicerin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To je materija koja održava kožu hidriranom, a dobija se od biljnih ulja.

On postoji već u našem organizmu, ali kako starimo njegova količina se smanjuje. Spada u vrlo nežan preparat koji ne izaziva alergije, niti bilo kakve negativne promene na koži, a može se koristiti i do nekoliko puta dnevno. Glicerin je pogodan za sve tipove kože, a ima i brojne zdravstvene prednosti.

Hidratacija

Zahvaljujući svojim svojstvima, on pomaže koži da održava određeni nivo vlage, zbog čega je jedan od glavnih dodataka hidrantnih krema. Istovremeno funkcioniše kao zaštitnik kože. Sličan je hijaluronskoj kiselini koja takođe “uvlači” vodu u kožu i na taj način je održava hidriranom i mekom.

Foto: Freepik/jcomp

Štiti kožu

Zaštitna funkcija kože je i te kako bitna za zdravu i lepu kožu. Pored hidratacije, glicerin pomaže u poboljšanju funkcije kožne barijere, što sprečava gubitak vode iz kože, štiti je od iritacije i poboljšava zarastanje rana na koži.

Pomaže kod kožnih oboljenja

Stanja poput rozacee ili ekcema na koži se moraju lečiti određenim tretmanima. Iako ne postoji lek koji može da se pije radi izlečenja, tegobe možete ublažiti pravilnom negom i zdravim preparatima. Glicerin je odličan izbor za ljude koji su skloni upalama kože zahvaljujući njegovoj funkciji hidratacije i zaštite kože od spoljnih faktora.

Foto: Freepik/ ookie_studio

Uklapa se sa drugim sastojcima

Glicerin se odlično kombinuje sa drugim sastojcima u kremema i preparatima. Ono što je bitno, on ne umanjuje niti sprečava dejstvo tih sastojaka. To je jedan od razloga zašto se on nalazi u mnogim formulama za zdravu kožu. On takođe može podstaći dejstvo nekih drugih supstanci, što čini još jedan razlog zašto se koristi u kozmetičkoj industriji.



Izvor: Objektiv.rs, mindbodygreen.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar