Folksvagen mora da spremi “paketiće” zbog odštete od čak 6.858 evra

Paket kompenzacije odnosi se na stanovnike Nemačke koji su kupili Folksvagen automobile sa dizel motorom najkasnije 31. decembra 2015. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Udruženje potrošača Nemačke i kompanija Folksvagen postigli su sporazum i ovaj čuveni proizvođač će morati zbog “prljavih dizel automobila” da kupcima isplati štetu u vrednosti od 830 miliona evra.

To znači da će preko 260.000 ljudi biti kompenzovano, a “paketi” će iznositi od 1.350 evra do 6.858 evra, što je, kako navodi udruženje potrošača, oko 15 procenata od originalne cene.

Ukoliko kupac nije zadovoljan nagodbom, može da odbije ovo i da ode na sud u sopstvenoj režiji, ali je ovo ipak bilo brzo i sigurno rešenje, prenosi portal B92.

Kupci odluku moraju da donesu do 20. aprila 2020. godine, ali u svakom momentu mogu da kontaktiraju svog advokata i te troškove će pokriti Folksvagen, ali ne u većem iznosu od 190 evra i to samo ukoliko kupac odluči da prihvati nagodbu.

Paket kompenzacije odnosi se na stanovnike Nemačke koji su kupili Folksvagen automobile sa dizel motorom najkasnije 31. decembra 2015. godine i oni će od Folksvagena dobiti pismo u kom će sve biti objašnjeno, kao i PIN kod kojim će dobiti posebne informacije o paketu, na vebsajtu kompanije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar