“Po meni, Tesla je Amerikanac”: Godfri iznenadio tokom obraćanja, evo kako je PREMIJERKA Srbije reagovala

Godfri izneo svoje viđenje porekla Nikole Tesle

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Printscreen

Premijerka Ana Brnabić koja je danas na aerodromu svečano ispratila novi avion srpske flote na let za Njujork nasmešila se u trenutku kada je ambasador Godfri govorio o Tesli.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Posebna je čast kada pogledam rep ovog aviona, lepo ga je ispratiti u moj rodni grad Njujork. Njime su se prošlog proleća i Amerikanci odavde vratili kući u vreme početka pandemije, “Er Srbija” nam je u proteklih godinu dana bila od životne važnosti – rekao je Godfri podsetivši da su se mnogi “Er Srbijom” vratili svojim kućama kada na početku pandemije nije letelo ništa.

Nikola Tesla je poštovao američko državljanstvo ali nikada nije negirao da je u srcu Srbin – zaključio je Godfri dodavši da on lično ima niz imena i predloga ko bi sve mogao da se nađe na repu nekog od aviona flote Er Srbije – Pupin, Čarls Simić, Marina Abramovič, a o košarkašima iz Srbije, rekao je, da i ne govori.

– Mnogi kažu da je Tesla njihov po rođenju. žao mi je ali grešite i jedni i drugi, po meni on je Amerikanac. Ne po rođenju, nego po svom izboru – rekao je Godfri.

Ana Brnabić je odmah odogovorila na ovu opasku Entonija Godfrija.

– Rekla sam ambasadoru Godfriju da je bio veoma blizu diplomatskog incidenta, ali izvukao se na kraju – rekla Brnabić za Godfrijevu opasku o Tesli.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (31)

  1. Poštovani g-dine Ambasadore..........Tačno je da je Nikola Tesla naturalizovani amerikanac, kao i Vi, odnosno Vaši preci. Mene brine da ništa od Tesline nauke, nema u školskim programim. Ništa. Jedino nešto na tehničkim fakultetima, a, to sve u zavijenoj formi. Nobelova nagrada? Taman posla. Gde Nikola Tesla da dobije Nobelovu nagradu. Mpže Gor za film o klimatskim promenama, može i ova mlada devojka izbeglica, ali, gde Tesla. Ni sulučajno. Ali, zato Ajnštajn, e, u njega se kunu. Sve je Anštajn. Ja bih rekla Mileva Marić. Jasno kao dan.

    Odgovori

Ostavite komentar