Svaki ima svoje ZNAČENJE: 5 vrsta zagrljaja i šta oni govore o vašoj VEZI (FOTO)

Zagrljaj je način da shvatimo šta druga osoba oseća prema nama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ArthurHidden

Ljubav iskazujemo na različite načine: bilo rečima, poljupcima ili zagrljajima.

Zagrljaj je jedan od načina da pokažemo svoja osećanja prema bliskim osobama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Potreba da zagrlite nekoga može da znači da gajite romantična osećanja prema toj osobi, da želite da joj pružite sigurnost i podršku ili može biti znak prijateljstva.

Stručnjaci za partnerske odnose su objasnili koje to vrste zargljaja postoje i šta one zapravo znače.

Bočni zagrljaj

Bočni zagrljaj nastaje kada se dve osobe zagrle oko struka ili samo spuste ruke na ramena druge osobe. Obično osobe stoje jedna pored druge, jedna koristi levu ruku, a druga desnu kako bi se zagrlili.

Foto: Freepik/ halayalex

Ovaj zagrljaj znači da vi niste dovoljno prisni. Češće se susreće između poznanika, nego između prijatelja ili ljubavnika jer je pristupačniji za ljude koji nisu bliski.

Prijateljski zagrljaj

Ovo je “tradicionalan” zagrljaj, kada se dve osobe grle dodirujući grudni koš, a istovremeno odaljavajući karlice. Udaljenost između dve karlice stvara prostor između dve osobe, pa se u takvom zagrljaju ništa ne tumači kao seksualno ili romantično, već je zagljaj isključivo prijateljski.

Foto: Freepik/a friendly hug

Grljenje s leđa

U zaivsnosti od toga na koji način se izvodi, ovakav zagrljaj se uglavnom dešava između ljubavnika ili između roditelja i deteta. Ako je u pitanju partnerski odnos, jedna osoba stoji iza druge i prednjim delom tela dodiruje njena leđa, dok istovremeno obavija ruke oko vrata ili ramena te osobe.

Foto: Freepik/prostooleh

Kad je u pitanju odnos između roditelja i deteta, roditelj može da čučne i da s leđa obavije detetu ruke oko ramena i da ljulja dete u stranu ili da ga jednostavno drži. Ovaj zagrljaj je i znak da roditelj pruža podršku svom detetu. Stručnjaci takođe smatraju da ova vrsta zagrljaja može da poveže partnere jer ostaju jedno drugom fizički blizu i gledaju istu stranu.

Zagrljaj oko struka

Ovo je intiman i romantičan zagrljaj koji pruža mogućnost nekome od partnera da preuzme dalju inicijativu, bilo da su u pitanju samo poljupci ili seks. Podrazumeva da partneri stoje jedan naspram drugog i da obaviju ruke jedno drugom oko struka.

Foto: Pixabay/Free photos

Medveđi zagrljaj

Ovaj zagrljaj spada u običan zagrljaj, ali podrazumeva da su partneri mnogo bliži jedno drugom, čvršće i duže se grle. Naziva se i “ljubavnim pokrivačem” kada dve osobe leže tako da jedna osoba leži iznad druge. Stručnjaci za intimne odnose kažu da zagrljaj medveda pruža toplinu i sigurnost.

Foto: Freepik/lookstudio

Takođe, pomaže kod aktiviranja parasimpatičkog nervnog sistema koji nas dovodi u stanje mirovanja.



Izvor: Objektiv.rs, mindbodygreen.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar