Počelo suđenje bivšem Šarićevom pajtosu: Joksa drugima ODUZIMAO IMOVINU, pa pretio da je jači od države

Joksović je juče doveden na službeni ulaz, u pratnji dvojice pripadnika Jedinice za zaštitu sveodoka MUP

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC,Privatna arhiva

Bivši prijatelj je gori nego neprijatelj, kaže narodna poslovica. Tako je, izgleda, i sa svedokom-saradnikom Nebojšom Joksovićem (50), zvanim Joksa, koji je pre 11 godina okrenuo leđa svom nekadašnjem prijatelju Darku Šariću (50), čim je osetio hladne ćelije beogradskog Centralnog zatvora. Svoje grehe nije ispovedio svešteniku, već tužiocima i sudijama Specijalnog suda u Beogradu. Zauzvrat je sačuvao imovinu i milione, sa kojima, kako tvrdi Šarićeva odbrana, živi na visokoj nozi, i to sa otetim novcem.

Ipak, i Joksović se juče pojavio u Višem sudu u Beogradu, zbog optužbe da je u junu 2018. bez saglasnosti stečajnog upravnika preduzeća “BMG d.o.o.” u stečaju prodao štamparske mašine preduzeću “Astrografik d.o.o.” iz Zagreba, ispod cene za 863.000 evra, iako one vrede 135 miliona evra! Ovaj Pljevljak se tereti za zloupotrebu službenog položaja u podstrekavanju. , pa nije bilo šanse da mu se bilo ko približi u ćošku sudnice broj 7, gde predsedava sudija Ivana Ramić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NEGIRAO KRIVICU

– Joksović je negirao krivicu, tvrdeći da je sve radio legalno i da nikog nije oštetio. Na pripremnom ročištu predloženi su dokazi koji treba da se izvedu na suđenju, zakazanom za 30. jun – rekao je izvor Objektiva.

UHAPŠEN brat Darka Šarića u Kragujevcu: Bio košarkaški reprezentativac, a evo za šta se sada TERETI 

Joksović se tereti za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica u podstrekavanju i saizvršilaštvu. Pored njega, optužen je i Miloš Nikolić (41) iz Beograda, koji je bio direktor „BMG-NM”, osumnjičen da je sa svojim pokojnim ocem Dragišom Nikolićem pribavio Joksoviću korist od 161.858.516,37 dinara, koji ga je na to podstrekao, odnosno prinudio.

– Joksović je 24. marta 2014. došao u kuću Dragiše Nikolića, gde je bio prisutan i Miloš Nikolić, hvaleći se da je jači o države, predočavajući da ga „ima u šaci”, te da će, ako ne postupi kako on kaže, dobiti maksimalnu kaznu za pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer se on tako dogovorio sa tužiocem za organizovani kriminal, koga takođe “ima u šaci”, pa su tako Dragiša Nikolić i Joksović fiktivno sačinili ugovor o jemstvu, koji su antidatirali na 12. decembar 2006 – navodi se u optužnici.

HTEO DA IZVRŠI SAMOUBISTVO

Nikolić je na saslušanju izjavio da je poslovao sa Joksovićem, da su bili u korektnim odnosima, kao i da su čak i letovali zajedno. Međutim, kaže da se promenio otkad je pred Specijalnim sudom u Beogradu. Tada je, kako je naveo Nikolić, Joksović hteo da raskine suvlasništvo nad firmama „BMG- -NM”. Pominjao je da „ima u šaci” zamenika tužioca za organizovani kriminal, da je jači o države i slično.

– Zahtevao je da mu prenese vlasništvo nad magacinskim prostorom od 240 kvadratnih metara. Iako mu taj prostor nije pripadao, iz straha je potpisao ugovor o kupoprodaji prostora, a sadržinu ugovora kreirao je sam Joksović. Ugovor je zaključen između Nikolića i Joksovićeve suprge Tatjane Joksović. Miloš Nikolić je bio u strašnom strahu od Joksovića, koji mu je 2014. oduzeo svu imovinu, uz pretnju i prinudu. Tri dana nakon zaključenja ugovora, zbog prinude, Nikolić je pokušao čak i da izvrši samoubistvo – navodi se u optužnici.

PIŠE: K.KAPISODA – D.ĆURUVIJA

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar