Vikend na petoparcu: Zvezda pred ispadanjem iz lige, nekadašnji šampion već spakovao kofere! (VIDEO)

Spuštena je zavesa na ligaški deo elitnog ranga srpskog futsala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen/ Youtube

U vikendu za nama odigrano je poslednje kolo ligaškog dela elitnog ranga srpskog futsala.

Poznato je ko će u plej of, ali i plej aut, a veliki šok zadesio je kragujevački Ekonomac, tim koji je 11 puta osvajao šampionsku titulu i koji će naredne sezone igrati u drugoj ligi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Evo i svih rezultata poslednjeg kola:

FON – Kalča 2:2

Crvena zvezda – Ekonomac 4:5

Konjarnik – Vinter Sport 5:0

Novi Pazar – Zemun Samo pravo 4:2

Nova Pazova – Vranje 4:2

“Studenti” sa prvog mesta u plej of

FON – Kalča 2:2

Strelci: Pešić i Stanković – Mišić i Nedeljković

Ova utakmica odigrana je na Zlatiboru gde se futsaleri FON-a nalaze kako bi se posle osvajanja Kupa Srbije što bolje spremili za izazove u plej ofu. Ipak, četa Miloša Alilovića nije uspela da savlada Kalču, ali i pored remija na zatvaranju ligaškog dela šampionata “Studenti” će sa prvog mesta na tabeli krenuti u borbu za titulu.

Ekonomac drugoligaš

Crvena zvezda – Ekonomac 4:5

Strelci: Peralović 2x, Inajetović i Đukić – Milivojević, Marinković, Vasić, Milovanović i Digić

Odličnu utakmicu odigrali su bivši šampioni u novobeogradskoj hali “Ranko Žeravica”. Ipak, ni jedni, a ni drugi nemaju puno razloga za sreću. Ekonomac je slavio golom Digića u samom finišu, ali je i pored pobede ispao u niži rang, dok će crveno-beli u baraž i to na veoma kvalitetan tim Loznice.

“Ljubičasta armija” kao nekad

Konjarnik – Vinter Sport 5:0

Strelci: Ljujić 2x, Vićić, Šljukić i Ristanović

Ljubičasto je ponovo u modi! Futsaleri Konjarnika uspeli su da obezbede plej of, a navijači su im priredili spektakularan doček po završetku utakmice. Klub velike tradicije vraća se na futsal mapu u velikom stilu.

Pazarci se vratili pobedama

Novi Pazar – Zemun Samo pravo 4:2

Strelci: Ramić 2x, Sadović i Hot – Jelić i Grujić

Uprava Novog Pazara razišla se sa trenerom Markom Gavrilovićem i na ovom meču je tim iz dvorane “Pendik” predvodio Enes Delić, alfa i omega kluba. U plej ofu će trener ekipe biti dobro poznato futsal ime Vladan Cvetanović. Što se same utakmice tiče, Pazarci su opravdali ulogu favorita, savladali ekipu Zemuna, a u strelce je uspeo da se upiše i golman Mirza Hot.

Iznenađenjem do baraža

Nova Pazova – Vranje 4:2

Strelci: Živić 2x, Kukolj i Trajković autogol – Trajković i Tasić

U meču punom nervoze, faulova i borbe, Nova Pazova je na krilima iskusnog Milana Živića i golmana Nemanje Pavlovića stigla do pobede i baraža za opstanak. Tu će ih čekati Ivanjica i daleko od toga da će im biti lako da ostanu u eliti.


Konačno stanje na tabeli izgleda ovako:

FON 44, Novi Pazar 38, Vranje 35, Vinter Sport 27, Konjarnik 25, Kalča 23, Zemun Samo pravo 23, Crvena zvezda 19, Novi Pazar 15, Ekonomac 14.

Direktan plasman u polufinale plej ofa obezbedili su FON i Novi Pazar, u četvrtfinale će Vranje, Vinter Sport, Konjarnik i Kalča, Zemun je ni na nebu, ni na zemlji, u baraž za opstanak idu Crvena zvezda i Novi Pazar, dok je elitu napustio Ekonomac.

Četvrtfinale i polufinale plej ofa se igra na dve dobijene utakmice, isto kao i baraž za opstanak, dok će do šampionske titule doći onaj koji u finalu prvi stigne do tri pobede.

Baraž za opstanak:

Crvena zvezda – Loznica, prvi meč 27.04.2021. od 19.00

Nova Pazova – Ivanjica, prvi meč 29.04.2021. od 20.00

Četvrtfinale plej ofa:

Vranje – Kalča, prvi meč 28.04.2021. od 18.30

Vinter Sport – Konjarnik, prvi meč 28.04.2021. od 21.00

Vranje ili Kalča će u polufinalu plej ofa ići na Novi Pazar, dok će bokji iz duela Vinter Sporta i Konjarnika odmeriti snage sa FON-om.

Na listi strelaca posle završenog ligaškog dela vodi Pavle Pešić iz FON-a sa 22 postignuta pogotka, prati ga Miloš Trajković iz Vranja koji je dao četiri gola manje, dok je na trećem mestu Nikola Arsić iz Zemuna sa 17 golova.

TIM KOLA:

Nemanja Pavlović (Nova Pazova) – Saša Digić (Ekonomac), Milan Živić (Nova Pazova), Miloš Ljujić (Konjarnik), Denis Ramić (Novi Pazar)

Kolo su u potpunosti obeležili Nemanja Pavlović i Milan Živić. Pavlović je imao partiju karijere protiv Vranja i jedan je od najzaslužnijih za tri boda Nove Pazove, dok je Živić igrao kao u najboljim danima i bio je motor ekipe na terenu. Saša Digić se našao u timu kola iako nema puno razloga za sreću jer je Ekonomac ispao iz elite, a mesta među pet najboljih bilo je i za Miloša Ljujića iz Konjarnika i Denisa Ramića iz Novog Pazara.

Piše: Žarko Sokić

Mladi Srbin je kandidat za Puškaš nagradu: Dao je gol kakav se vidi jednom u 10 godina! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar